dinsdag 9 oktober 2018

Radboudumc schrapt honderd kwaliteitsindicatoren

ZORGVISIE
Radboudumc schrapt honderd kwaliteitsindicatoren
De afdeling intensive care (ic) van het Radboudumc gebruikt in het experiment Zinvolle Registratie (ZIRE) nog maar 15 van de 122 kwaliteitsindicatoren om te sturen op kwaliteit.
Lees verder

Stappenplan: Scenarioplanning in de zorg
Wat is de impact is van ontwikkelingen in de zorg op uw organisatie? En hoe speelt u hierop in? Download ons stappenplan Scenarioplanning in de zorg.
Lees verder

'Niveau gezamenlijke besluitvorming kan hoger'
Met het project Beslist samen! wil Zorginstituut Nederland samen met patiëntenverenigingen gezamenlijke besluitvorming verder verspreiden. Vijf ziekenhuizen delen hun expertise met andere centra.
Lees verder

Thomashuizen naar België
Thomashuizen België heeft een vastgoedinvesteerder gevonden in België. In zeven jaar tijd worden 25 Thomashuizen gerealiseerd.
Lees verder

Nieuw beleid Amsterdam UMC door #MeToo
Het Amsterdam UMC heeft beleidsmaatregelen getroffen om grensoverschrijdend gedrag te verminderen. Zo volgen leidinggevenden cursussen om hen opnieuw bekend te maken met het beleid over ongewenste gedragsvormen.
Lees verder

DSW noemt 'idote' eisen volumegroei 'ongepast'
Het hoofdlijnenakkoord zou onuitvoerbaar zijn, zo klinkt het hier en daar. Zorgverzekeraars melden dat ziekenhuizen de prijsonderhandelingen veel te hard in gaan, terwijl in het hoofdlijnenakkoord is afgesproken dat de medisch specialistische zorg volgend jaar gemiddeld maar 0,8 procent mag groeien.
Lees verder

Ultrasound maakt uitwendig onderzoek vaatziekten mogelijk
Aan de TU Delft is elektronische technologie ontwikkeld op basis van ultrageluid. Hiermee kan de stroming in de halsslagader real-time in beeld worden gebracht. Dit meldt het nieuwe platform QruxxTech.
Lees verder

Jaarlijks 7 miljoen euro voor geestelijke zorg thuis
Minister Hugo de Jonge trekt jaarlijks 7 miljoen euro uit voor geestelijke verzorging in de thuissituatie. De regeling gaat op 1 januari 2019 in en loopt via de bestaande subsidieregeling voor netwerken palliatieve zorg. Vanaf 2021 is het bedrag 5 miljoen structureel per jaar.
Lees verder

Codman-dashboard maakt kwaliteit zichtbaar
Voor alle 23 DICA-registraties is een Codman-dashboard in de maak. Dat geeft inzicht in zowel de uitkomst en doelmatigheid als de patiëntervaring.
Lees verder