vrijdag 12 oktober 2018

PW: Innovatieve apotheker met hart voor patiëntenzorg

Innovatieve apotheker met hart voor patiëntenzorg
Computerchips in medicijnverpakkingen, online medicatieverificatie, inzet van biosimilars, een app die de therapietrouw bevordert en onderzoek naar doorgebruik van thuismedicatie in het ziekenhuis; het zijn slechts enkele van de vele innovatieve trajecten die de afdeling Farmacie van de Sint Maartenskliniek recent heeft uitgevoerd. Allemaal met één hoofdvraag: "Hoe zorgen we er samen met de patiënt voor dat hij/zij op de meest prettige, effectieve en veilige manier medicatie gebruikt?" We hebben nog veel meer ideeën en daar hebben we jouw hulp bij nodig.
Lees verder

CBG: geen Xarelto na vervanging aortaklep
Patiënten mogen geen Xarelto (rivaroxaban) gebruiken na een transkatheder-aortaklepvervanging (TAVR). Dit adviseert het College ter Beoordeling van geneesmiddelen (CBG).
Lees verder

CBG: bijna alle zelfzorgmiddelen vermelden houdbaarheid na openen
Op 92% van de zelfzorgmiddelen staat nu of binnenkort de houdbaarheid na openen vermeld op de verpakking. Hiermee hebben de fabrikanten massaal gehoor gegeven aan een oproep van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).
Lees verder

Meerderheid patiënten met acne krijgt medicatie
Meer dan de helft (56%) van de patiënten met acne die naar de huisarts gaat, krijgt een recept voor een geneesmiddel. Dat blijkt uit cijfers van het Nivel.
Lees verder