De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 24 oktober 2018

NVZ: NVZ op congres over juiste zorg op juiste plek en hoofdlijnenakkoorden

NVZ op congres over juiste zorg op juiste plek en hoofdlijnenakkoorden

Op 16 november 2018 vindt in Utrecht het congres plaats over de juiste zorg op de juiste plek en de hoofdlijnenakkoorden. Marenne Terlingen, Programmamanager JuMP bij de NVZ, is een van de sprekers op dit congres. Zij gaat in op welke wijze de juiste zorg op de juiste plek het best verder vormgegeven en ingevuld kan worden volgens de NVZ en op de actualiteit rond het Hoofdlijnenakkoord medisch-specialistische zorg.

Lees verder

Evaluatieonderzoek Bachelor Medisch Hulpverlener

Het onderzoeksbureau roept Bachelor Medisch Hulpverleners (BMH) en hun collega's op tot deelname aan de tweede meting van het evaluatieonderzoek. Dit is belangrijk omdat de respons op de verschillende onderdelen van het onderzoek tot nu toe matig is. Om op het einde van de evaluatieperiode goed onderbouwde conclusies te kunnen trekken en aanbevelingen te kunnen doen heeft het onderzoeksbureau veel meer data nodig. Hiervoor is jullie hulp hard nodig.

Lees verder

Wetsvoorstel BIG II uitgesteld

Het wetsvoorstel BIG II, waarmee onder andere de regieverpleegkundige wordt opgenomen in het BIG-register, loopt vertraging op. Een technische commissie die aan de slag is om te beoordelen hoe de overgangsregeling voor verpleegkundigen er uit moet komen te zien, heeft meer tijd nodig om verschillende opleidingen te beoordelen. Voor ziekenhuizen betekent dit dat er langer onduidelijkheid bestaat over het doorvoeren van functiedifferentiatie op de werkvloer.
 

Lees verder

Nieuwe impuls voor Samen Beslissen

Samen Beslissen in de zorg krijgt een nieuwe impuls met het campagne-initiatief 'Help de dokter met een goed gesprek'. Hiermee nodigen huisartsen en praktijkondersteuners hun patiƫnten uit tot samen beslissen in de spreekkamer. Het initiatief past binnen de campagne 'Betere zorg begint met een goed gesprek' die in 2016 binnen ziekenhuizen is gestart.

Lees verder