vrijdag 12 oktober 2018

LUMC: Kom kennismaken met de Masteropleidingen in het LUMC

Kom kennismaken met de Masteropleidingen in het LUMC
Wil jij alles weten over onze masters Geneeskunde, Biomedicial Sciences, Vitality and Ageing en Farmacie? Kom dan op vrijdag 2 november naar in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) tijdens de Masterdag van de Universiteit Leiden en ontdek wat wij jou allemaal te bieden hebben.
Lees verder

Subsidie voor onderzoek naar complicaties na protheseplaatsing
Onderzoekers van het LUMC en UMC Groningen gaan onderzoek doen naar de postoperatieve effecten van gewrichtsprotheses. Dat doen zij met de wondzorg app, die in het LUMC is ontwikkeld. Innovatiefonds Zorgverzekeraars maakt het onderzoek mogelijk met een subsidie van 150.000 euro.
Lees verder

Patiënten met subklinische hypothyreoïdie niet gebaat bij behandeling met schildklierhormoon
Behandeling van subklinische hypothyreoïdie met schildklierhormoon (levothyroxine) heeft geen effect op kwaliteit van leven, BMI, bloeddruk, cognitief functioneren en vermoeidheid. Dit schrijven LUMC-onderzoekers professor Olaf Dekkers en Marieke Snel in het vooraanstaande tijdschrift JAMA. Op dit moment is het advies in de huidige internationale en nationale richtlijnen om patiënten met subklinische hypothyreoïdie en daarbij lichamelijke en/of psychische klachten een proefbehandeling met schildklierhormoonsubstitutie aan te bieden.
Lees verder

LUMC eerste UMC met RGS instellingscertificaat
Het LUMC heeft als eerste UMC het instellingscertificaat van de registratiecommissie Geneeskundige Specialisten (RGS) gekregen. Dit certificaat betekent dat het interne kwaliteitstoezicht op de medische vervolgopleidingen in het LUMC goed is geregeld.
Lees verder

Minister Bruins neemt namens kabinet Manifest Leefstijlgeneeskunde in ontvangst
Afgelopen weken hebben zo'n 2000 (medische) opinieleiders, koepels van medisch specialisten en patiënten, professionals en BN-ers steun betuigd aan het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde. De ondertekenaars pleiten voor erkenning van leefstijlgeneeskunde als belangrijke oplossingsrichting voor de sterk toenemende chronische ziektelast en bijbehorende zorgkosten. Minister Bruins voor Medische Zorg en Sport ontving het Manifest donderdag uit handen van het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde, een initiatief van LUMC en TNO.
Lees verder