De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 31 oktober 2018

‘Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg staat oplossingen in de weg’

ZORGVISIE
'Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg staat oplossingen in de weg'
Het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg beschrijft wat goede verpleeghuiszorg betekent en hoe de zorg in verpleeghuizen verbeterd kan worden. Niet alle zorgaanbieders zijn echter tevreden met het kwaliteitskader, blijkt uit een publicatie van ActiZ. Zo zou het een overvloed aan richtlijnen en verplichtingen hebben. De strenge uitgangspunten belemmeren daarom de diversiteit aan oplossingen en schieten zo hun doel voorbij.
Lees verder

Curatoren onderzoeken doorstart Slotervaart en IJsselmeerziekenhuizen
De curatoren van het MC Slotervaart en de MC IJsselmeerziekenhuizen zijn druk in overleg met meerdere kandidaten die de werkzaamheden van de ziekenhuizen willen voortzetten. Ondanks de interesse van partijen moet de afbouw van de zorg worden voortgezet.
Lees verder

NZa zet in op bekostiging van netwerken
Ook wil de NZa dat betaald kan worden voor het voorkomen van aandoeningen. 'Alle pijlen moeten worden gezet op het 'voorkomen',' aldus de NZa-voorzitter dinsdag tijdens het Zorg & Finance congres van Zorgvisie. De NZa werkt aan een betaaltitel voor preventie. De heroriëntatie van de bekostiging is volgens Kaljouw nodig omdat de huidige systematiek niet […]
Lees verder

Hoe MC Slotervaart in liquiditeitsproblemen kwam
Huisbankier ING bouwde in 2016 zijn leningen en kortlopende krediet af. Zorgverzekeraars zijn in 2016 minder gaan bevoorschotten. Daardoor raakte het MC Slotervaart in liquiditeitsproblemen. Dat beeld komt naar voren uit het laatste jaarverslag van MC Slotervaart.
Lees verder

Bruins: 'Ziekenhuizen moeten omgeving tijdig informeren over sluiting'
Minister Bruins gaat ziekenhuizen verplichten hun omgeving tijdig te informeren als zij geheel of gedeeltelijk moeten sluiten. De bestuurders van de ziekenhuizen van de MC Groep hebben dit niet gedaan toen er surseance van betaling moest worden aangevraagd. Daarom wil Bruins dit wettelijk gaan regelen via een amvb.
Lees verder

Hoe MC IJsselmeerziekenhuizen in financiële problemen kwam
Een transitieplan moest MC IJsselmeerziekenhuizen redding bieden, maar het ziekenhuis had een conflict met zorgverzekeraars over niet-betaalde overproductie in oude jaren. Dat is het verhaal van het jaarverslag over 2017.
Lees verder

5 veel gestelde vragen over het financieren van zorgvastgoed
Waar kijkt een bank naar bij het beoordelen van een financiering?
Lees verder

Evolutie van Medtronic in een tijd van grote veranderingen in de gezondheidszorg
Over de hele wereld zijn organisaties en overheden continu op zoek naar verbeteringen in de gezondheidszorg die niet alleen ten goede komen aan onze gezondheid maar die ook een economische meerwaarde opleveren. De toekomst van de gezondheidszorg vergt een nieuwe aanpak en nieuwe manieren van innovatie.
Lees verder

Antonius Zorggroep wil ziekenhuiszorg Noordoostpolder op zich nemen
De Antonius Zorggroep heeft de curator van de MC IJsselmeerziekenhuizen en de zorgverzekeraars formeel een aanbod gedaan om de medisch specialistische zorg in deze regio op zich te nemen. Wat de zorggroep met de curatoren wil bespreken, is goede toegankelijke zorg voor iedereen in de regio Noordoostpolder en op Urk.
Lees verder