De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 24 oktober 2018

IGJ: Wereldwijde actieweek tegen illegale handel in geneesmiddelen; aanhouding in Den Haag

Wereldwijde actieweek tegen illegale handel in geneesmiddelen; aanhouding in Den Haag
Vorige week is een 45-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van illegale handel in geneesmiddelen. Bij hem werden handelshoeveelheden anabolen, amfetaminen en opiaten aangetroffen. De inval werd gedaan door de Fiscale Inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), de opsporingsdienst van de Belastingdienst, in nauwe samenwerking met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de politie. De aanhouding en de vangst is een van de opbrengsten van Pangea, de wereldwijde actieweek tegen illegale handel in geneesmiddelen.
Lees verder

Terugroepactie Jakavi (15mg) wegens vervalsing
Een beperkte partij van het middel Jakavi (15 milligram) wordt tot op patiëntniveau teruggeroepen. Dat heeft groothandel Fisher Farma besloten in overleg met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Een andere groothandel in Duitsland heeft ontdekt dat er vervalsingen van Jakavi in omloop zijn. Een deel van de vervalsingen is waarschijnlijk ook al bij Nederlandse patiënten terechtgekomen.
Lees verder

Arduin locatie Aagtekerke voldoet aan eerste deel van aanwijzing tekortkomingen in kwaliteit zorg blijven
Op 10 oktober 2018, gaf de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd aan Arduin voor locatie Aagtekerke een aanwijzing. Doel van het eerste deel van de aanwijzing was om Arduin twee Bopz-cliënten over te laten dragen aan een andere zorgaanbieder en een derde cliënt opnieuw in beeld te brengen. Arduin heeft voldaan aan dit deel van de aanwijzing.
Lees verder