zaterdag 13 oktober 2018

Gids voor probiotica bij antibioticagebruik

Gids voor probiotica bij antibioticagebruik
Het Nederlandse TNO en ARTIS-Micropia hebben een gids ontwikkeld voor het gebruik van probiotica bij een antibioticabehandeling.
Lees verder

Patatas bravas van zoete aardappel
Overheerlijke Spaanse patatas bravas kun je óók van zoete aardappel maken, zo legt ons zusje Culy uit. Je bakt ze lekker goudbruin en een beetje knapperig in de oven. Dit zullen je kindjes ook lekker vinden!
Lees verder

Onenigheid over babynaam
Een naam heb je voor het leven. Sommige koppels zijn het snel eens over de naam van hun toekomstige spruit; terwijl bij anderen de keuzestress hoog oplaait met verhitte discussies tot gevolg. Hebben jullie nog geen babynaam gekozen? Dan herken je jezelf sowieso in deze twistpunten.
Lees verder

Hoe vries je bessen in?
Voor de winter eraan komt nog snel wat lekkere bosvruchten invriezen.
Lees verder

Nieuw onderzoek raadt gebruik pijnstiller diclodfenac af
Een nieuw onderzoek in Denemarken raadt het gebruik van de veelgebruikte pijnstiller diclofenac (bekend onder merknamen als Voltaren en Motifen, en onder de generieke naam Diclofenac) af omwille van de grote kans op soms ernstige bijwerkingen. Het zou, meer dan andere vergelijkbare niet-steroïdale ontstekingsremmers (NAISD's) zoals ibuprofen of naproxen, maagdarm- en hartproblemen veroorzaken.
Lees verder