De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 24 oktober 2018

Gehandicaptenzorg: De overstap van Defensie naar werken met mensen met een verstandelijke beperking

De overstap van Defensie naar werken met mensen met een verstandelijke beperking
Melike Senler (27) vertelt in een nieuw weblog voor Klik over de overstap die zij maakte van Defensie naar zorgorganisatie 's Heeren Loo. Zij is de eerste kandidaat van het convenant voor zij-instromers dat 's Heeren Loo met Defensie sloot. Melike werkte als medewerker goederenbeheer bij Defensie en startte in juni met een BBL-traject bij 's Heeren Loo.
Lees verder

Experimenten met sociale robots bij Philadelhia in beeld
Zorgorganisatie Philadelphia breidt de experimenten met sociale robots met cliënten uit. Lydia, een jonge vrouw met downsyndroom, was de eerste cliënt bij zorgorganisatie Philadelphia, die kennismaakte met robot Phi. Televisieprogramma Brandpunt+ volgde Lydia en Phi de afgelopen maanden en bracht het 'robotteam' van Philadelphia in beeld. De uitzending is te zien op dinsdagavond 23 oktober om...
Lees verder

Bestel de Pictogenda en Pictogenda Kalender 2019!
Voor cliënten is de komst van hun nieuwe Pictogenda of Kalender een feest! Bekijk samen de nieuwe, kleurrijke complimentenstickers. En de nieuwe 'look' van de Kalender, met verschuifbare dagmarker! Met Pictogenda ziet iedereen wat de dag brengt.
Lees verder

Stemmingsproblemen bij mensen met een lvb*
Hoe herken je een depressie en hoe behandel je depressieve klachten bij mensen met een laag iq? Iedere 'behandelreis' verschilt per persoon, waarbij de gemene delers zijn: het herkennen van het lagere iq, aanpassen van de communicatie, juiste diagnostiek en behandeling van stemmingsstoornissen en waar nodig verwijzen naar specialisten. Dat werd duidelijk op een bijeenkomst over stemmingsproblemen...
Lees verder

Nieuwe opleiding tot woonhulp zorgt voor doorstroming naar betaald werk
Vijf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt doen de komende tijd de opleiding tot woonhulp. Hiervoor hebben zorgorganisaties Elver en Driestroom de samenwerking gezocht met DrieGasthuizenGroep. Na het behalen van het diploma kunnen de deelnemers gegarandeerd doorstromen naar een betaalde baan als woonassistent bij DrieGasthuizenGroep.
Lees verder