De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 25 oktober 2018

'Financiële zorginfarct dreigt door dalende resultaten ziekenhuizen'

 
'Financiële zorginfarct dreigt door dalende resultaten ziekenhuizen'
De financiële gezondheid van Nederlandse ziekenhuizen staat verder druk. De meerderheid van de zorginstellingen heeft de zaken op orde, maar veertien ziekenhuizen scoren een onvoldoende. Dit blijkt uit een jaarlijks onderzoek van BDO Accountants & Adviseurs naar de financiële gesteldheid van ziekenhuizen. Universitair medisch centra zijn niet meegenomen. Het gemiddelde rapportcijfer van de ziekenhuizen steeg van 7,1 naar 7,2, maar de trends laten juist een negatief beeld zien.
Lees verder

'Zorgprocessen samen afstemmen, dat is eigenlijk de kern'
'Als het over het vastleggen en uitwisselen van zorginformatie gaat, lijkt ict vaak de oplossing. Ik zie dat anders. We moeten naast de ict vooral goede afspraken met elkaar maken over het afstemmen van zorgprocessen. In het steeds blijven verbeteren van het zorgproces, daar is de winst te halen, dat is de kern. Ict kan dan helpen en sturen', zegt Peter den Hollander, orthopedisch chirurg en lid van het stafbestuur van het Haaglanden Medisch Centrum.
Lees verder

Onderzoeksrapport Nictiz over betere informatie-uitwisseling langdurige zorg
Nictiz heeft het rapport 'Op weg naar betere informatie-uitwisseling in de langdurige zorg' uitgebracht. ActiZ herkent de uitkomsten van het onderzoek en werkt aan verbetering van de digitale gegevensuitwisseling binnen de sector en met andere sectoren (ziekenhuizen, huisartsen, enz.).
Lees verder