De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

maandag 22 oktober 2018

Bier: gezond of ongezond?

Bier: gezond of ongezond?
Is bier kankerverwekkend of juist gezond? Is het een dikmaker of eerder het soort alcoholische drank dat in de meer calorievriendelijke categorie valt?
Lees verder

1 op 3 Belgen heeft hoorproblemen. U ook?
Het gehoor gaat langzaam achteruit en vaak zonder dat u het merkt. Of toch? U zet de tv ietsje harder, u moet vaker uw gesprekspartners vragen om iets te herhalen. Test zelf makkelijk uw gehoor dankzij de online hoortest. Achteraf krijgt u een gedetailleerd verslag, gratis en helemaal vrijblijvend.
Lees verder

Minder zwangerschapsvergiftigingen en premature bevallingen door telemonitoring
Telemonitoring bij vrouwen met een risicozwangerschap zorgt voor een derde minder zwangerschapsvergiftigingen én vermindert de kans op een premature bevalling met de helft. Dat blijkt uit onderzoek aan de UHasselt waarbij zwangere vrouwen met een te hoge bloeddruk thuis dagelijks hun bloeddruk dagelijks moesten meten, die gegevens werden dan opgevolgd door het ziekenhuis.
Lees verder

Post polio werelddag: Wat is het postpoliosyndroom en wat kunt u eraan doen?
Veel mensen die als kind polio of kinderverlamming hebben gehad, kunnen jaren later ziekteverschijnselen krijgen die met de polio te maken hebben. Dat wordt het postpoliosyndroom (PPS) genoemd.
Lees verder

Ben je na het eten ook echt zo vol als je je voelt?
Waarom zit je na een halve kip propvol, maar haal je na 20 kipnuggets gerust nog een milkshake? Dat heeft alles te maken met hoe onze maag en hersenen naar voedsel kijken.
Lees verder