woensdag 10 oktober 2018

Beperkte interesse personeel in obligaties Bernhoven

Beperkte interesse personeel in obligaties Bernhoven
Personeelsleden van ziekenhuis Bernhoven hebben voor 250.000 euro via obligaties ingelegd in het ziekenhuis. Dat laat de instelling weten na een eerste ronde waarin ook andere personeelsleden dan de medisch specialisten financieel kunnen participeren in Bernhoven.
Lees verder

Buiten het cardiovasculaire domein doen statines niks
Het is nauwelijks of niet nuttig statines in te zetten ter preventie van andere dan cardiovasculaire ziekten. Dat blijkt uit een reviewartikel door Yazhou He e.a. verschenen in de Annals of Internal Medicine dat de uitkomsten van 112 meta-analyses van observationele studies en 144 meta-analyses van RCT's samenbrengt.
Lees verder

Ben ik ontevreden?
Het probleem is niet zozeer dat je ontevreden bent, maar een obsessieve onrust over de mógelijkheid dat je dat achteraf zult worden. De remedie is dan ook dat je je oefent in het verdragen van die mógelijkheid, het uitstaan van die onzekerheid.
Lees verder

Ook geestelijk verzorger in de eerste lijn
De geestelijk verzorger krijgt toch een structurele plek in de eerste lijn. Ook mensen die thuis wonen kunnen binnenkort een beroep doen op een geestelijk verzorger. Minister Hugo de Jonge (VWS) wil daarvoor 25 miljoen euro beschikbaar stellen. Dat is tien miljoen minder dan in het regeerakkoord staat.
Lees verder

Nieuw leven voor vergeten glasmozaïek oude Domus?
Het is 'een van de mooiste gevelkunstwerken van Utrecht', maar niemand ziet het ooit: het grote glasmozaïek dat kunstenaar Nicolaas Wijnberg in 1969 maakte voor de vorige Domus Medica in de Utrechtse buurt Transwijk.
Lees verder

Zorginstituut overhoop met oncologen over MammaPrint
Zorginstituut Nederland (ZiN) adviseert minister Bruins om de genetische test MammaPrint niet op te nemen in het basispakket. Het gaat om een door het Nederlandse bedrijf Agendia geproduceerde genexpressietest, bedoeld voor vrouwen met borstkanker in een vroeg stadium.
Lees verder

Berichten-app Siilo krijgt 4,5 miljoen om te groeien
Siilo, de beveiligde berichtendienst voor artsen en andere zorgverleners, heeft vorige week een nieuwe financiële investering van 4,5 miljoen euro gekregen. De berichtendienst, een alternatief voor het veelgebruikte WhatsApp, is sinds de oprichting in maart 2016 flink gegroeid.
Lees verder

Hormonale disbalans
Heb ik net emotioneel stabiele en tevreden vrouwen aan de Microgynon 30, is het maar mondjesmaat leverbaar. Juist bij een middel dat zeer nauw luistert naar regelmaat en continuïteit.
Lees verder

Operatie beste optie voor hoogrisicopatiënten met cholecystitis
Hoogrisicopatiënten met een acute cholecystitis zijn beter af met een laparoscopische cholecystectomie dan met een percutane drainage. Dit blijkt uit Nederlands multicenteronderzoek waarover Charlotte Loozen e.a. in The BMJ publiceren.
Lees verder

Eindcijfer
* nieuwe blogger * - Toen ik mijn coschap chirurgie liep in Rotterdam moest ik na lang voorbereiden een patiënt bespreken met de toen oudste chirurg van de maatschap. 'Hallo dokter, zou ik iets met u kunnen overleggen?' trapte ik vol goede moed af. Twee priemende blauwe ogen keken over een leesbril mijn kant op en daar kwam het.
Lees verder