De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 24 oktober 2018

Bayer hoeft kankerpatiënt minder te betalen

Bayer hoeft kankerpatiënt minder te betalen
Een rechter in San Francisco heeft maandag in beroep bepaald dat de schadevergoeding die Bayer-divisie Monsanto moet betalen aan een man die kanker kreeg van Monsanto's onkruidverdelger Roundup, flink omlaag moet.
Lees verder

RIVM vindt weer relatie tussen geiten en longontsteking
Mensen die binnen twee kilometer van een geitenhouderij wonen, lopen meer kans op longontsteking dan gemiddeld.
Lees verder

Tbc- en longexperts bijeen in Den Haag
Deskundigen op het gebied van tbc en andere longziekten uit 125 landen komen vanaf woensdag bij elkaar in Den Haag. Hoewel tuberculose te genezen is, sterven er wereldwijd toch nog vierduizend mensen per dag aan.
Lees verder

Weinig animo voor de HPV-prik
Kinderarts/infectioloog Annemarie van Rossum (Erasmus MC) was als ouder aanwezig op de vaccinatiedag in Rotterdam. Zij zag op dat moment lange rijen voor de dtp/bmr-vaccinatie, en een gebrek daaraan voor de HPV-prik.
Lees verder

Evidencebased beleid
Is het niet merkwaardig dat we in de geneeskunde voor alles wat we doen zoveel mogelijk wetenschappelijk bewijs uit vergelijkende studies willen hebben, terwijl die behoefte in de wereld van het bestuur totaal afwezig is?
Lees verder

Eigenbelang
Als breed opgeleid chirurg voer ik veel verschillende operaties uit. Ik ben trots op het feit dat ik momenteel nog gecertificeerd gastro-intestinaal, oncologisch en traumachirurg ben. Binnenkort verlopen mijn certificaten en zal ik moeten kiezen welke ik wil behouden
Lees verder

Poli's en spoedhulp VUmc dicht om ICT-storing
Alle poliklinieken en de spoedeisende hulp bij VUmc in Amsterdam zijn dinsdag gesloten wegens een grote ICT-storing. 'De duur van de storing is onbekend', aldus een woordvoerster van het ziekenhuis.
Lees verder

Ziekenhuizen vragen uitstel van betaling aan
Ziekenhuis MC Slotervaart in Amsterdam en de MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en omstreken vragen uitstel van betaling aan. De SEH van MC Slotervaart is dinsdag direct gesloten.
Lees verder

Cherrypicking
'Ik geloof in de kracht van professionals', zegt minister Bruno Bruins van VWS in het interview in deze Medisch Contact. Dat is mooi. Minder mooi is zijn enthousiasme om de uitkomst voor de patiënt te koppelen aan de vergoeding van de zorgverlener, zoals de Nederlandse Zorgautoriteit predikt en Menzis in de ggz introduceert.
Lees verder

Poliklinieken VUmc nog hele ochtend dicht
Door een hardnekkige ICT-storing blijven de poliklinieken van het VUmc in Amsterdam tot zeker 12.00 uur dicht. Om 11.00 uur is bekend of ook de afspraken die voor vanmiddag staan gepland moeten worden geannuleerd, laat een woordvoerder weten.
Lees verder