De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 12 september 2018

Theaterpijn of knieschijfpijn: hoe ontstaat chondromalacie van de knieschijf of patellofemoraal pijnsyndroom?

Theaterpijn of knieschijfpijn: hoe ontstaat chondromalacie van de knieschijf of patellofemoraal pijnsyndroom?
Bij het patellofemoraal pijnsyndroom voelt u pijn in en rond de knieschijf. Patella betekent 'knieschijf' en femoraal betekent 'van het bovenbeen'. Het wordt ook anterieure kniepijn of chondromalacie van de knieschijf genoemd.
Lees verder

Hersenscan brengt vroeg alzheimer aan het licht
Met een hersenscan kunnen dokters reeds in een vroeg stadium vaststellen dat iemand aan alzheimer lijdt. Dat blijkt uit onderzoek aan de UAntwerpen.
Lees verder

Blootstelling aan milde warmte goed voor het lichaam
Herhaalde blootstelling aan milde warmte heeft een positief effect op het hart- en vaatstelsel en op het suikermetabolisme. Dat blijkt uit onderzoek aan het Universitair Ziekenhuis Maastricht UMC+.
Lees verder

Waarom we allemaal terug moeten touwtjespringen
Wil je net als ons echt iets aan je conditie doen maar heb je geen zin om eindeloos rondjes te lopen in het park of na een lange dag nog te zweten in de fitness? Dan hebben we goed nieuws.
Lees verder

Hoe wordt het patellofemoraal pijnsyndroom behandeld?
Bij het patellofemoraal pijnsyndroom, ook anterieure kniepijn of chondromalacie van de knieschijf genoemd, voelt u pijn in en rond de knieschijf. De klachten treden vooral op bij activiteiten als (trap)lopen, fietsen, hurken, maar ook bij zitten met gebogen knieƫn.
Lees verder