Doorgaan naar hoofdcontent

PW: Point of care-test zorgt voor snelle interventie

Point of care-test zorgt voor snelle interventie
De apotheker kan met een point of care-test een verdere verslechtering van de nierfunctie helpen voorkomen en de medicatieveiligheid verbeteren. Aan de hand van twee casussen die zich binnen één week voordeden in Apotheek Bennekom belichten Lieke van der Werf en Harm Geers het nut van het gebruik van deze test in de apotheek.
Lees verder

Vertaling verduidelijkt nieuwe norm medische gassen
De norm 'Pijpleidingsystemen voor medische gassen NEN/ISO 7396-1' is op 4 september gepresenteerd. Dit is de Nederlandse vertaling van de nieuwe Engelse norm uit 2016, die de norm uit 2007 vervangt. De nieuwe regels betekenen veel aanpassingen en verbeteringen op details.
Lees verder

Huisbezoek op aanvraag
Op de website Apotheekthuis.nl van Bastien Renirie kunnen patiënten bij een apotheek naar keuze een huisbezoek voor een medicatiebeoordeling aanvragen. Alle apotheken kunnen zich aanmelden op dit landelijke platform.
Lees verder

KNMP wint posterprijs met farmacogenetica op FIP-congres
De KNMP heeft de posterprijs in de sectie openbare farmacie gewonnen op het jaarlijkse congres van de International Pharma­ceutical Federation (FIP) in Glasgow. De poster bevat de resultaten van de KNMP Farmacogenetica Pilot.
Lees verder