donderdag 13 september 2018

PW: Drie positieve adviezen handelsvergunningen

Drie positieve adviezen handelsvergunningen
De Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) heeft een positief advies gegeven over handelsvergunningen voor drie generieke geneesmiddelen: deferipron (Deferiprone Lipomed voor de behandeling van ijzerstapeling bij patiĆ«nten met thalassemie; gefitinib (Gefitinib Mylan) bij niet-kleincellige longkanker; en lenalidomide (Lenalidomide Accord) als behandeling voor multi­­pel myeloom (ziekte van Kahler).
Lees verder

Advies abaloparatide blijft negatief
De Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) oordeelt opnieuw negatief over een handelsvergunning voor abaloparatide (Eladynos). Dit oordeel volgt naar heronderzoek van een eerder dit jaar afgegeven negatief advies door de CHMP over het geneesmiddel bedoeld voor behandeling van osteoporose bij postmenopauzale vrouwen met een verhoogd risico op fracturen.
Lees verder

Hoogste punt bereikt nieuwe EMA-gebouw in Amsterdam
In de verhuizing van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) naar Amsterdam wordt volgende week een mijlpaal bereikt: het hoogste punt van de nieuwbouw aan de Zuidas. Dat heeft minister Bruno Bruins van Medische Zorg aan de Tweede Kamer gemeld.
Lees verder

Vier positieve adviezen van nieuwe indicaties
Vier geneesmiddelen ontvingen een positief advies voor uitbreiding van de indicatie van de Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP). De commissie oordeelde positief over een nieuwe indicatie van behandelcombinatie dabrafenib (Tafinlar) en trametinib (Mekinist) als adjuvante therapie bij volwassenen met stadium 3 melanoom met B-RAF V600-mutatie na complete resectie.
Lees verder