De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

dinsdag 11 september 2018

Gehandicaptenzorg: Kabinet schrapt plan van loondispensatie voor mensen met beperking

Kabinet schrapt plan van loondispensatie voor mensen met beperking
Het kabinet stopt met het uitwerken van het plan voor het vervangen van de loonkostensubsidie voor loondispensatie in de Participatiewet. Op dit voorstel van staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kwam veel kritiek. Het kabinet wil nu via andere manieren meer mensen met een beperking aan het werk krijgen.
Lees verder

Solovoorstelling over ervaring als jonge mantelzorger
Trainingsacteur Tanja Verheijen heeft een solovoorstelling gemaakt over haar persoonlijke ervaring als jonge mantelzorger: Ik draag, ik draag wat jij niet ziet. Spelend en zingend schetst zij het publiek welke impact de zorg voor een ernstig ziek of gehandicapt kind heeft op gezonde broertjes en zusjes binnen een gezin.
Lees verder

Robot leert kinderen met autisme sociale vaardigheden*
Robots zijn al vaker ingezet om te kijken of ze kunnen helpen de sociale vaardigheden te verbeteren bij kinderen met autisme. Dit gebeurde meestal in een klinische omgeving. Onderzoekers van de Yale University pakten dit anders aan. Een maand lang werd de robot bij kinderen thuis gebruikt en zij oefenden er dagelijks 30 minuten mee met veelbelovende resultaten.
Lees verder

Idee├źn en oplossingen voor onderwijs-zorgarrangementen
Ieder kind heeft recht op onderwijs. Ook kinderen met ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperkingen. Dat het nog niet zo simpel is, blijkt wel uit vele schrijnende verhalen van kinderen die nergens terecht kunnen. Naar aanleiding van een bijeenkomst hierover is een publicatie verschenen met tips, voorbeelden en inspiratie.
Lees verder

Nationale ombudsman en Steffie slaan handen ineen
Steffie, de digitale hulp voor kwetsbare groepen waaronder mensen met een verstandelijke beperking, kan deze doelgroep ook helpen in contact te komen met de Nationale ombudsman. Die is er voor iedereen die problemen heeft met de overheid.
Lees verder