donderdag 13 september 2018

Eerste Belgische patiënt met zeldzame beenmergkanker behandeld met nieuwe vorm van immuuntherapie

Eerste Belgische patiënt met zeldzame beenmergkanker behandeld met nieuwe vorm van immuuntherapie
UZ Leuven behandelde voor het eerst een kankerpatiënt met een gloednieuwe vorm van immuuntherapie. De behandeling gebruikt afweercellen van de patiënt zelf, die genetisch gemodificeerd worden om de kankercel te herkennen en aan te vallen.
Lees verder

Waarom worden zwangere vrouwen meer geprikt door muggen?
Onderzoek heeft aangetoond dat zwangere vrouwen inderdaad dubbel zo vaak last hebben van muggenbeten dan niet zwangere vrouwen. Het onderzoek werd weliswaar uitgevoerd met malariamuggen, maar naar alle waarschijnlijk geldt het ook voor andere muggen.
Lees verder

Scampi
Scampi met spinaziequinoa, gegrilde courgette en amandelschilfers
Lees verder

De week van het Hart
De Week van het Hart (24 – 28 september) is een initiatief van de Belgische Cardiologische Liga. Ter ere van de 50 ste verjaardag van de Belgische Cardiologische Liga zal de Belgian Heart Rhythm Association een campagne lanceren bestaande uit gratis hartritmetesten in zo veel mogelijk Belgische ziekenhuizen om de Belgische bevolking te sensibiliseren voor voorkamerfibrillatie (VKF).
Lees verder

Verkoudheidje? Eet honing, zegt de Britse gezondheidsdienst
Een lepeltje honing kan wonderen doen bij een verkoudheid. Daarom raden het National Institute for Health and Care Excellence (NICE) en Public Health England (PHE) voortaan aan om eerst daarmee te beginnen voor je naar de dokter stapt. De Britse gezondheidsdiensten willen daarmee het veelvuldig gebruik van antibiotica tegengaan.
Lees verder