zondag 9 september 2018

Een glaasje te veel op? Die kater duurt langer dan je denkt

Een glaasje te veel op? Die kater duurt langer dan je denkt
Te veel gedronken en een kater? Die duurt een pak langer dan je denkt. Zelfs als de alcohol al uit je lichaam is verdwenen, ondervind je nog last. Dat blijkt uit een nieuwe studie, verschenen in het wetenschappelijk vakblad Addiction.
Lees verder

Autobestuurders letten te weinig op fietsers en voetgangers
Autobestuurders die naar rechts afdraaien, letten veel te weinig op fietsers en voetgangers. Met alle gevolgen van dien. Dat blijkt uit onderzoek op een aantal drukke kruispunten in het Canadese Toronto.
Lees verder

Hoe maak je zelf gebroken lijnzaad?
Zelf lijnzaad breken, is helemaal niet moeilijk.
Lees verder

Fiets beste vervoermiddel om gewicht te verliezen
Door het fietsen meer te promoten kunnen Europese steden problemen rond overgewicht en obesitas aanpakken. Dat blijkt uit een studie van UHasselt en de Vlaamse Instelling voor Technologisch onderzoek (VITO) voor het PASTA-project van de Europese Commisie, waarbij onderzoekers keken naar de invloed van vervoerskeuze op de body mass index (BMI). Opvallend, de elektrische fiets bleek minder invloed te hebben op het BMI dan openbaar vervoer of de gewone fiets.
Lees verder

Luchtkwaliteit: een heldere blik op een complex probleem
Gezonde lucht staat bij de meeste Vlamingen bovenaan hun lijstje van bekommernissen. En terecht. Toch doet de huidige mediabelangstelling vaak onrecht aan de grote complexiteit eigen aan deze problematiek. Voor een heldere blik brengt VITO, de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek, daarom vijf elementen voor het voetlicht die te weinig aan bod komen in het debat.
Lees verder