woensdag 12 september 2018

‘Duurzaamheid in de zorg nog versnipperd’

'Duurzaamheid in de zorg nog versnipperd'
Duurzaamheidsprojecten genoeg in de verschillende zorginstellingen in Nederland, maar in de meeste ziekenhuizen ontbreekt de regie vanuit het bestuur, waardoor er nog geen samenhangend beleid is.
Lees verder

Huisarts schrijft vaker oxycodon voor dan morfine
Huisartsen in Nederland schrijven de laatste jaren vaker oxycodon voor dan morfine als middel voor zware pijnstilling, dat blijkt uit cijfers van het Nivel.
Lees verder

Gamers worden bloeddonoren met #myfirstblood
Sanquin, verantwoordelijk voor de Nederlandse bloedvoorziening, heeft met een speciale campagne onder gamers tot nu toe driehonderd nieuwe bloeddonoren geworven.
Lees verder

Nieuw samenwerkingsverband wil hart- en vaatziekten met kwart verminderen
Het aantal chronisch zieken en vroegtijdige overlijdens door hart- en vaatziekten moet in 2030 met een kwart zijn verlaagd. Dat stelt de Dutch CardioVascular Alliance (DCVA) die woensdag officieel is opgericht; een samenwerkingsverband van zo'n zeshonderd onderzoekers, zorgprofessionals en twaalf organisaties op het gebied van hart- en vaatonderzoek.
Lees verder

Kabinet wil kwetsbare ouders eerder begeleiden
Minister De Jonge en staatssecretaris Blokhuis maken meer geld vrij voor kwetsbare ouders en voor een nieuwe aanpak om onbedoelde zwangerschappen te voorkomen. In totaal gaat het om 94 miljoen euro.
Lees verder

Zorgpremie volgend jaar stevig omhoog
De zorgpremie wordt volgend jaar gemiddeld ruim een tientje per maand duurder. Die schatting van het kabinet wordt met Prinsjesdag bekendgemaakt, melden Haagse bronnen.
Lees verder

Geneeskundestudenten: 'Artsen Erasmus MC niet divers genoeg'
De artsengroep in het Erasmus MC is niet divers genoeg. Daar willen twee geneeskundestudenten, Nizar El Manouzi en Bo van den Berg, iets aan veranderen.
Lees verder

Hans van Santen kondigt vertrek aan
Hoofdredacteur Hans van Santen vertrekt eind van dit jaar bij Medisch Contact. Hij neemt met enige pijn in het hart afscheid.
Lees verder

Mijn dochter(s) based
Mijn dochter is een paardenmeisje. Ze is bijna 18. Als het dan nog niet over is, dan is de kans groot dat het blijft. Speelt selectiebias geen grote rol in deze conclusie? Vast wel.
Lees verder

Risi-co
Tijdens mijn coschappen vond ik het prachtig om bij operaties te assisteren: echt deel uitmaken van het operatieteam was een machtig gevoel. Als onervaren student was ik echter duidelijk de zwakste schakel, wat wel bleek toen er tijdens een laparoscopie eens een bloeding optrad.
Lees verder