De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 12 september 2018

65-plussers maken de helft van alle zorgkosten

 
65-plussers maken de helft van alle zorgkosten
Posted on 10-09-2018 in Actueel, Nieuws, Ouderenzorg, Topbericht We besteden in 2017 28 miljard euro aan zorg voor ouderen (65+), gemiddeld 8.650 euro per persoon. Dat is ongeveer de helft van totale uitgaven aan zorg in Nederland  vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Wet langdurige zorg (Wlz). De omvang van de zorgkosten verschilt per leeftijdsklasse. Dat blijkt uit de Zorgthermometer Inzicht in de ouderenzorg, die Vektis Intelligence heeft uitgebracht.
Lees verder

Nog geen overeenstemming VECOZO en BOZ over aansluitovereenkomst
De afgelopen maanden hebben ActiZ, GGZ Nederland, NFU, NVZ en VGN verenigd in de Brancheorganisaties Zorg (BoZ), overleg gevoerd met VECOZO over een voorgestelde aansluitovereenkomst. Tot op heden heeft dit overleg niet tot overeenstemming geleid. VECOZO beheert de digitale omgeving waarin zorgpartijen gegevens uitwisselen.
Lees verder

'Honderden phishingsites proberen zorgdata Nederlanders buit te maken'
Online criminelen gebruiken domeinnamen die lijken op bestaande sites om zorggegevens van Nederlanders buit te maken. Bij een inventarisatie van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) werden 451 phishingsites gevonden, die de namen van zorgverzekeraars misbruiken. In Nederland worden .nl-domeinen door SIDN beheerd. De criminelen gebruiken domeinnamen die lijken op die van een bekend merk, maar met bijvoorbeeld een letter op de verkeerde plek.
Lees verder