donderdag 9 augustus 2018

Ziekenhuizen in paniek: tekort aan handen aan de operatietafel

 
Ziekenhuizen in paniek: tekort aan handen aan de operatietafel
Ziekenhuizen hadden meer personeel rond de operatietafels moeten opleiden, nu kampen ze met een tekort waardoor wachtlijsten groeien. Het UMC Groningen heeft inmiddels vier van de 29 operatiekamers moeten sluiten door de onderbezetting. De gevolgen zijn langere wachttijden door het moeten sluiten van operatiekamers, terwijl...
Lees verder

'Artsen voelen weinig voor pgo's'
Het ministerie van VWS beoogt dat men binnen twee jaar inzicht krijgt in diens eigen gezondheidsgegevens. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren, is nog maar de vraag. Enthousiasme over persoonlijke gezondheidsomgevingen onder artsen en medisch specialisten ontbreekt. 0Volgens een groot deel van ondervraagde artsen en medisch specialisten heeft het pgo-systeem een schaduwzijde, concludeert het platform voor onderzoeksjournalistiek Investico in Trouw.
Lees verder

Gewijzigde datums met betrekking tot definitieve HSMR
wo 8 augustus 2018 Elk jaar berekent het CBS de definitieve HSMR van de Nederlandse ziekenhuizen. Met ingang van dit jaar heeft de NZa in overleg met de NVZ, NFU, DHD en CBS de publicatiedatum vervroegd. Dit heeft ten opzichte van vorig jaar een aantal gewijzigde datums tot gevolg. De gewijzigde datums zijn: Het digitale HSMR-rapport 2015-2017 is uiterlijk 1 oktober 2018 beschikbaar via Mijn DHD voor hiertoe gemachtigde personen.
Lees verder