donderdag 9 augustus 2018

UMCG biedt bindingspremie van 5000 euro

ZORGVISIE
UMCG biedt bindingspremie van 5000 euro
Gespecialiseerde verpleegkundigen en operatieassistenten krijgen een premie van 5000 euro als ze beloven nog drie jaar bij het UMCG te blijven werken. Concurrentie op de arbeidsmarkt in het Noorden verhevigt.
Lees verder

'Kwaliteit spoedzorg dreigt ondermaats te worden'
Het ziekenhuis in Tilburg gaat één van de twee seh's deels sluiten. 'De Nederlandse spoedzorg dreigt ondermaats te worden', zegt ETZ-bestuurder Bart Berden.
Lees verder

RIVM-topvrouw Aura Timen bijzonder hoogleraar Athena Instituut
Aura Timen, hoofd van de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding van het RIVM, is benoemd tot bijzonder hoogleraar aan het Athena Instituut.
Lees verder

Laatste drie ggz-instellingen leveren wachttijden aan
De drie ggz-instellingen die een aanwijzing kregen opgelegd van de Nederlandse Zorgautoriteit hebben hun wachttijden voor 31 juli aangeleverd aan Vektis. Daarmee hebben ze voldaan aan de aanwijzing en voorkomen zij dat de NZa de naam van hun instelling openbaar maakt.
Lees verder

'Artsen voelen weinig voor pgo's'
Het ministerie van VWS beoogt dat men binnen twee jaar inzicht krijgt in diens eigen gezondheidsgegevens. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren, is nog maar de vraag. Enthousiasme over persoonlijke gezondheidsomgevingen onder artsen en medisch specialisten ontbreekt.
Lees verder

'Geen extra sterfte door hitte in verpleeghuis'
In de verpleeghuizen van Viattence, Cordaan en Amstelring leidt de hitte niet tot extra sterfte. 'Mijn hypothese is dat dit bij thuiswonende ouderen anders zal zijn', zegt Viattence-bestuurder Laurent de Vries.
Lees verder

Google Glass helpt autistische kinderen met sociale vaardigheden
De Google Glass is in Nederland nooit aangeslagen onder het grote publiek, maar de ontwikkelingen ervan hebben zeker niet stilgelegen. Zo kan de Google Glass, in combinatie met de juiste software, kinderen met autisme helpen bij de ontwikkeling van sociale vaardigheden.
Lees verder

Complexe acute zorg Amsterdam terug naar twee locaties
STZ-voorzitter Hans van der Schoot denkt dat de complexe, ambulance-gestuurde acute zorg in Amsterdam mogelijk met twee locaties toe zou kunnen. Het is één van de oplossingen voor de nijpende arbeidsmarkt in de acute zorg.
Lees verder

Meten van PREMs en PROMs: belangrijke lessen voor de toekomst
Uit diverse beleidsinitiatieven blijkt dat het meten en gebruiken van patiëntervaringen voor nu en in de toekomst van groot belang blijft. Cruciaal voor de toekomst van PREms en PROMs is onder meer om voor aanvang van meting één primair gebruiksdoel te kiezen.
Lees verder