De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

vrijdag 10 augustus 2018

Nicolette van Haastrecht nieuwe manager Zorg bij ZN

ZORGVISIE
Nicolette van Haastrecht nieuwe manager Zorg bij ZN
Nicolette van Haastrecht (57) is per 1 augustus gestart als manager Zorg bij Zorgverzekeraars Nederland. Van Haastrecht heeft diverse managementfuncties bekleed in onder meer het UMC Utrecht, algemene ziekenhuizen en de ggz.
Lees verder

Gemeenten verliezen geld door overgang ggz naar Wlz
De gemeenten zijn bang dat de openstelling van de Wlz voor mensen met een psychische stoornis zal leiden tot oprekking van de indicaties en een te grote toestroom in de Wlz. Voor iedere extra persoon die van Beschermd wonen in de Wmo instroomt in de Wlz verdwijnt er 60.000 euro per jaar structureel uit het Wmo budget van die gemeente.
Lees verder

ING: meer zorgaanbieders failliet
Het aantal faillissementen in de gezondheidszorg is in het eerste halfjaar van 2018 met 15 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt het ING Economisch Bureau op basis van CBS-cijfers.
Lees verder

Zomerdrukte SEH HMC: 'In dertig jaar nog nooit meegemaakt'
Het personeel van de SEH-afdelingen van Haaglanden Medisch Centrum heeft deze zomer flink moeten aanpoten. In de maand juli werden maar liefst 7644 patiënten op de twee SEH-afdelingen behandeld, waarvan 5000 op één locatie. 'Ik werk hier al bijna dertig jaar, en deze drukte heb ik nog nooit meegemaakt', aldus Frans de Voeght, hoofd Spoedeisende Hulp.
Lees verder

Ook topklinische ziekenhuizen kennen premies voor schaars personeel
Topklinische ziekenhuizen kiezen er niet voor tegen de umc's op te bieden om op de nijpende arbeidsmarkt schaars personeel te werven. Bindings- en aanbrengpremies worden wel steeds gewoner.
Lees verder

Zorgvisie ict magazine nr. 4, 2018
Het augustusnummer van Zorgvisie ict-magazine is verschenen. Floortje Scheepers siert het cover. Zij is hoogleraar Innovatie in de ggz en voorstander van 'blended' psychiatrie. Verder in nr. 4: E-innovatie in het St Jansdal ziekenhuis, Inspectietoezicht op zorg-ict en revalideren met sensoren.
Lees verder

Vlaamse verpleeghuiszorg: goede kwaliteit met minder tijd en geld
Vlaamse verpleeghuizen scoren met 35 tot 40 procent minder uren en financiële middelen nagenoeg gelijk op kwaliteit van zorg als de Nederlandse verpleeghuiszorg.
Lees verder

Directeur KPN Health: 'Kloof ict-bedrijven en zorg is groot'
Telecombedrijf KPN start een nieuwe Health-divisie, onder leiding van Kees Donkervoort, voormalig directievoorzitter van het Medisch Centrum Leeuwarden. 'Op het gebied van ICT-oplossingen kan ik mijn KPN-collega's niet zoveel bijleren, maar over de zorg des te meer,' zegt hij.
Lees verder

Treant stelt operaties uit door tekort verpleegkundigen
Treant Zorggroep moet een beperkt aantal geplande operaties uitstellen door een tekort aan verpleegkundigen. 'We moeten dit doen om een toenemende stroom acute patiënten op te kunnen vangen', aldus bestuurder Jean-Pierre van Beers.
Lees verder