donderdag 26 juli 2018

Ziekenhuizen moeten in 2018 tweemaal sterftecijfers publiceren

ZORGVISIE
Ziekenhuizen moeten in 2018 tweemaal sterftecijfers publiceren
IGJ wil sneller inzicht in de sterftecijfers van ziekenhuizen. Door het inhaaleffect van de nieuwe voorschriften moeten de sterftecijfers dit jaar tweemaal worden gepubliceerd.
Lees verder

Nederland blijft achter op efficiëntie van zorguitgaven
In vergelijking met andere landen levert het zorgsysteem in Nederland minder goede resultaten tegen optimale kosten. Dit blijkt uit de Future Health Index 2018, een internationaal onderzoek in opdracht van Philips. Digitale techniek kan volgens Philips een cruciale rol vervullen in het verbeteren van de zorg.
Lees verder

Bestuurders kliniek moeten zelf schadevergoeding betalen
De kaakchirurg die de dupe was van falende bestuurders bij Medisch Centrum Biltstraat in Utrecht, wint een lang slepende rechtszaak. De bestuurders draaien persoonlijk op voor de schadevergoeding.
Lees verder

Havenpolikliniek moet onnodig seh-bezoek voorkomen
De Havenpolikliniek in Rotterdam wil met een geïntegreerd aanbod van welzijn en zorg voorkomen dat kwetsbare ouderen onnodig naar het ziekenhuis gaan. Vier ziekenhuizen en Fundis gaan daarvoor intensief samenwerken in het expertisecentrum voor kwetsbare ouderen.
Lees verder

Verbetermaatregelen FPA Utrecht nog niet zichtbaar
De forensisch psychiatrische afdeling (FPA) Utrecht is voor een verbeterprogramma gestart met een scala aan maatregelen.
Lees verder

'We loten onderling wie er deze zomer op vakantie mag'
De werkdruk onder verpleegkundigen en verzorgenden is in de zomermaanden nog nooit zo hoog geweest als nu. Door sommige zorginstanties wordt er daarom zelfs kantoorpersoneel ingezet tegen het tekort aan mankracht.
Lees verder

Minder patiënten in Sint Antonius Ziekenhuis
Vooral het aantal opnames, dagverpleging en bezoeken aan de poliklinieken in 2017 is flink afgenomen.
Lees verder

Nederlandse tech-startup Bambi Medical krijgt 2,4 miljoen euro
De Nederlandse tech onderneming Bambi Medical heeft 2,4 miljoen euro subsidie gekregen van de Europese Commissie. Met de subsidie kan het bedrijf het draadloze monitoringssysteem voor te vroeggeboren baby's sneller op de Europese markt krijgen.
Lees verder