De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

vrijdag 13 juli 2018

UMC Utrecht krijgt vierde bestuurder

ZORGVISIE
UMC Utrecht krijgt vierde bestuurder
Anouk Vermeer – de Boer is met ingang van 1 oktober 2018 benoemd tot lid van de raad van bestuur van het UMC Utrecht. Met haar benoeming brengt de raad van toezicht het bestuur van het UMC Utrecht op de 'gewenste' sterkte van vier bestuurders.
Lees verder

Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk in de zorg
Minister Hugo de Jonge (VWS) en staatssecretaris Tamara van Ark (SZW) hebben afspraken ondertekend om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen in de gezondheidszorg. Zij kunnen een goede bijdrage leveren aan het verminderen van het personeelstekort.
Lees verder

VNG ondermijnt hoofdlijnenakkoord ggz
De Vereniging Nederlandse Gemeenten heeft het hoofdlijnenakkoord ggz niet ondertekend. De gemeenten willen eerst geld zien van het rijk omdat de uitvoering van de afspraken hun geld kost. Mocht de VNG haar eisen niet ingewilligd zien, dan moeten de andere partijen terug naar de onderhandeltafel.
Lees verder

Subsidieregeling voor PGO's geeft ruimte voor 25 leveranciers
De subsidieregeling voor PGO's (Persoonlijke Gezondheidsomgeving) van het ministerie van VWS bedraagt 4 miljoen euro. Omdat er 160.000 euro beschikbaar is per ontwikkelaar, is de subsidie toereikend voor 25 aanbieders.
Lees verder

Failliete GGZ-instelling Psycho Informa heeft 7 ton boete
Psycho Informa heeft een beroep gedaan op de beschikbaarheidsbijdrage, maar kan volgens de NZa niet verantwoorden hoe het geld precies is gebruikt. De GGZ-instelling moet 700.000 euro terug betalen aan de NZa. De rechtbank heeft Psycho Informa op aanvraag van de NZa failliet laten verklaren.
Lees verder

Kunstmatige intelligentie voorkomt verkeerde medicijncombinaties
Met behulp van kunstmatige intelligentie kunnen de bijwerkingen van miljoenen medicijncombinaties worden voorspeld. Dat blijkt uit een onderzoek van Stanford University. Artsen kunnen hierdoor effectief en veilig medicijnen voorschrijven.
Lees verder

Arthur van der Wal benoemd tot directievoorzitter Syntrus Achmea
Arthur van der Wal is per 1 september de directievoorzitter van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Van der Wal is de opvolger van George Dröge, die deze functie sinds mei 2017 bekleedde.
Lees verder

Rekenmodel ziet lokale afwijkingen in zorgvraag
Informatie op lokaal niveau over gezondheid en zorggebruik wordt steeds belangrijker voor het beleid. Nivel-onderzoeker Willemijn de Graaf promoveerde aan Tilburg University op een instrument om op lokaal niveau te schatten welke gezondheidsproblemen er spelen en welke zorg mensen gebruiken.
Lees verder