De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 11 juli 2018

Sensor hartfalen kandidaat voor vergoeding via basispakket

ZORGVISIE
Sensor hartfalen kandidaat voor vergoeding via basispakket
Minister Bruins voor Medische Zorg wijst hartsensor CardioMEMS aan als kandidaat voor voorwaardelijke toelating tot het basispakket van de zorgverzekering. Het is pas de tweede keer dat dit met een elektronisch hulpmiddel gebeurt.
Lees verder

Ruurd Jan Roorda nieuwe bestuurder Zaans Medisch Centrum
Ruurd Jan Roorda is benoemd als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Zaans Medisch Centrum. 'Het verheugt mij om de komende jaren in het Zaans Medisch Centrum mijn bijdrage aan de zorg te mogen leveren', aldus Jan Roorda.
Lees verder

Zilveren Kruis wint hoger beroep tegen St. ZorgRecht: de machtiging mag
De rechter in hoger beroep draait de uitspraak van de voorzieningenrechter geheel terug. Zilveren Kruis mag machtigingen vragen aan ongecontracteerde thuiszorgaanbieders en een cessieverbod hanteren. Betaalovereenkomsten zijn niet verplicht.
Lees verder

Tuchtrechter mag vanaf 2019 beroepsverbod opleggen
De Eerste Kamer is akkoord met een wetsvoorstel waarmee de tuchtrechter BIG-geregistreerde zorgverleners een beroepsverbod kan opleggen. Daarmee treedt het wetsvoorstel van voormalig VWS-minister Edith Schippers naar verwachting begin 2019 in werking.
Lees verder

Gerechtshof veegt de vloer aan met argumenten ZorgRecht
De ongecontracteerde zorgaanbieders in de wijkverpleging hebben hun zaak tegen Zilveren Kruis in hoger beroep verloren. Ze zijn op alle punten in het ongelijk gesteld.
Lees verder

Vrijspraak in zaak miljoenenfraude met pgb's, OM handelde verwijtbaar
In de strafzaak tegen drie zorgaanbieders die verdacht werden van omvangrijke pgb-fraude heeft het OM belangrijke informatie uit het dossier gelaten. De rechter noemt het handelen van het OM: 'onbegrijpelijk en verwijtbaar'. De drie zorgaanbieders en zeven bestuurders zijn vrijgesproken.
Lees verder

Groot regionaal verschil in gebruik van wijkverpleging
Ruim 550 duizend mensen hebben in 2017 gebruik gemaakt van wijkverpleging. De regionale verschillen in het gebruik ervan zijn tevens groot, blijkt uit een onderzoek van Vektis naar de wijkverpleging in Nederland.
Lees verder

Achterban stemt in met hoofdlijnakkoord huisartsen
Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport en de partijen uit de huisartszorg hebben het hoofdlijnakkoord ondertekend. 'Tot mijn genoegen laat ik u hierbij weten dat de achterbannen van alle betrokken partijen hebben ingestemd met de gemaakte afspraken', aldus Bruins.
Lees verder