vrijdag 13 juli 2018

Sabine Straus voorzitter Europees geneesmiddelenbewakings comité PRAC

College ter Beoordeling van Geneesmiddelen
Sabine Straus voorzitter Europees geneesmiddelenbewakings comité PRAC
Vandaag is Dr. Sabine Straus in Londen als voorzitter gekozen van het Europees geneesmiddelenbewakingscomité PRAC. Zij  volgt daarmee Dr. June Raine op, die de PRAC sinds de start in 2012 heeft geleid. Straus start per 3 september 2018 voor een termijn van 3 jaar. Deze termijn mag eenmaal worden verlengd.
Lees verder

Informatie over de Falsified Medicines Directive (FMD)
Update voor handelsvergunninghouders De Falsified Medicines Directive (FMD) (Richtlijn 2011/62/EU) moet voorkomen dat vervalste geneesmiddelen voor menselijk gebruik in de legale distributieketen terechtkomen. In de gedelegeerde verordening 2016/161 wordt uitvoering gegeven aan onderdelen van de FMD en zijn wettelijke maatregelen opgenomen voor de implementatie van de Richtlijn.
Lees verder

Aanbevelingen CMDh 25-27 juni 2018
De Coordination Group for Mutual Recognition and Decentralised Procedures – human (CMDh) heeft de herbeoordeling van hydroxyethylzetmeel (HES) bevattende producten afgerond. Ook is een PSUR follow-up procedure voor geneesmiddelen met atorvastatine gestart. Verder heeft de CMDh besloten tot aanpassing van de productinformatie van diverse geneesmiddelen.
Lees verder