De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

dinsdag 24 juli 2018

PW: ‘Patiënten moeten informatie belangrijker vinden dan doosje’

'Patiënten moeten informatie belangrijker vinden dan doosje'
Apothekers van de Stichting Gezondheidscentra Eindhoven willen meer als zorgverlener en medicijncoach kunnen optreden. Daarom scheiden ze zorg van logistiek, waardoor het voor de patiënt duidelijker wordt wat de apotheek te bieden heeft. "Apotheek van de toekomst? Wij steken in ieder geval onze nek uit."
Lees verder

Medicatiebeoordeling gebaat bij geautomatiseerd systeem
Het gebruik van zogeheten Computerised Clinical Decision Support Systems (CCDSS) om medicatiebeoordelingen te ondersteunen, kan leiden tot een efficiëntere werkwijze en aanzienlijke tijdsbesparing. Dat concludeert Carlota Mestres Gonzalvo op basis van haar promotie-onderzoek. "Meldingen worden alleen gegenereerd als actie vereist is."
Lees verder

Fonds opgericht om hiv te genezen
Met het doel te komen tot genezing van hiv, hebben het Aidsfonds en de Nederlandse overheidsorganisatie Health-Holland een nieuw fonds in het leven geroepen met € 2 miljoen voor wetenschappelijk onderzoek. Het geld is bedoeld om samenwerking tussen bedrijven en onderzoeksinstellingen te bevorderen. Dat maakten de organisaties bekend tijdens de internationale aidsconferentie AIDS2018 die vandaag is begonnen in Amsterdam.
Lees verder

Nog eens € 10 miljoen tegen hiv
Om nieuwe besmettingen te voorkomen en het gebruik van aidsremmers te bevorderen, trekt het kabinet nog eens € 10 miljoen uit. Het geld gaat naar Oost-Europa, Centraal-Azië, het Midden-Oosten en West- en Noord-Afrika, zo maakte minister Sigrid Kaag van Ontwikkelingssamenwerking gisteren bekend tijdens de internationale conferentie AIDS2018 in Amsterdam.
Lees verder