De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 12 juli 2018

Opleidingen verpleegkunde schaffen numerus fixus af

ZORGVISIE
Opleidingen verpleegkunde schaffen numerus fixus af
De numerus fixus voor de bachelor opleiding Verpleegkunde verdwijnt vanaf het schooljaar 2019-2020. Alleen de Hanzehogeschool houdt voorlopig nog vast aan de numerus fixus.
Lees verder

Doorlopend stiptheidsacties in umc's tot half augustus
Medewerkers van universitair medische centra houden de komende weken doorlopend stiptheidsacties. De umc's in Leiden en Utrecht gaven maandag en dinsdag het startsein voor de acties die tot 15 augustus worden gehouden. Alle centra in het land doen aan de acties mee.
Lees verder

Ggz Nederland en ZN presenteren visie op horizontaal toezicht
Ggz Nederland en Zorgverzekeraars Nederland hebben een gezamenlijke visie ontwikkeld op horizontaal toezicht. Het doel is om per 2022 de helft van de omzet binnen de Zorgverzekeringswet te verantwoorden op basis van horizontaal toezicht.
Lees verder

MC Slotervaart wil tien specialisten wegbezuinigen
MC Slotervaart voelt zich genoodzaakt om 10 fte aan medisch specialisten boventallig te verklaren. Dat heeft bestuursvoorzitter Willem de Boer tegen AT5 gezegd.
Lees verder

Joke de Goede verlaat verslavingszorginstelling De Skuul
Joke de Goede heeft besloten dat het tijd is voor een verandering in haar loopbaan. Per 1 september verlaat zij De Skuul, een herstelondersteunende verslavingszorginstelling op Texel. De Goede wordt opgevolgd Ewout Nonhebel.
Lees verder

Interzorg verwelkomt drie nieuwe leden Raad van Toezicht
Interzorg heeft per 1 juli drie nieuwe leden in de Raad van Toezicht welkom geheten. Op die datum zijn Nicoline van den Broek, Alette Hospers en Roelie Lubbers-Hilbrands aangetreden.
Lees verder

RVS: 'Makkelijker studiecompensatie voor jonge mantelzorger'
Jonge mantelzorgers die tijdens hun studie veel tijd kwijt zijn aan de zorg voor zieke ouders, zouden makkelijker studiecompensatie moeten krijgen. Die mogelijkheden zijn volgens de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving nu nog beperkt en legt onnodige druk op deze groep.
Lees verder

Verstoord bioritme verhoogt risico op diabetes type 2
Een omdraaiing van het dag- en nachtritme brengt veel gevolgen met zich mee, blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Maastricht. Wetenschappers tonen aan dat een verstoring van de biologische klok resulteert in een lagere insulinegevoeligheid. Dit is een groot risicofactor voor het ontwikkelen van diabetes type 2.
Lees verder