De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

vrijdag 27 juli 2018

NZa maakt wijzigingen langdurige zorg 2019 bekend

ZORGVISIE
NZa maakt wijzigingen langdurige zorg 2019 bekend
De Nederlandse Zorgautoriteit heeft haar regelgeving voor de langdurige zorg 2019 gepubliceerd. Via een digitale informatiekaart kunnen zorgkantoren en zorgaanbieders in één overzicht de belangrijkste wijzigingen in de beleidsregels en tarieven bekijken.
Lees verder

CZ en Menzis maken meerjarenafspraak met HagaZiekenhuis
Zorgverzekeraars CZ en Menzis hebben met het Hagaziekenhuis afspraken gemaakt over de bekostiging van de zorg voor de periode van 2019 tot en met 2022. Met de afspraken willen de partijen onder meer tegen beheersbare kosten de stijgende zorgvraag opvangen.
Lees verder

'Zwarte lijsten breken vertrouwen af in VWS'
Het publiceren van zwarte lijsten met slecht presterende zorginstellingen is misschien logisch uit het oogpunt van kwaliteitsverbetering, maar ondermijnt de vertrouwensrelatie die VWS zo graag wil opbouwen met het veld.
Lees verder

Willem de Boer stapt op als bestuursvoorzitter MC Slotervaart
Willem de Boer doet een stap terug als bestuursvoorzitter van het MC Slotervaart in Amsterdam. Hij wordt opgevolgd door Mariska Tichem. De Boer zal als lid van de raad van bestuur betrokken blijven bij het ziekenhuis.
Lees verder

Ggz e-health Oh My Mood komt naar Nederland
Begin september wordt het behandelprotocol geestelijke gezondheidszorg bij de Limburgse instelling Lionarons GGZ gelanceerd.
Lees verder

Drie ggz-instellingen op de vingers getikt om niet aanleveren wachttijden
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft drie ggz-instellingen een aanwijzing gegeven omdat zij hun wachttijden niet hebben doorgegeven aan Vektis. Indien zij voor 31 juli de wachttijden niet aanleveren, zullen de namen van de instellingen bekend worden gemaakt.
Lees verder

Zorgvisie magazine nr. 8, 2018
Het augustusnummer van Zorgvisie magazine is verschenen. Op het cover Sophia de Rooij. Zij wil met het project Hospital@Home ziekenhuiszorg aan huis leveren. De Focus gaat deze maand over preventie.
Lees verder

Slimme e-health luier Abena Nova binnenkort praktijkgetest op de markt
Op zestien verschillende locaties van zorggroep Philadelphia wordt er nu gebruik gemaakt van de slimme incontinentieluier. Mede door de input voor verbetering van begeleiders van de zorggroep, komt de e-health luier binnenkort op de markt onder de naam Abena Nova.
Lees verder