De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 26 juli 2018

Nursing: Verhitte verpleegkundigen en verzorgenden willen airco

NURSING
Verhitte verpleegkundigen en verzorgenden willen airco
Zomers weer staat garant voor een stroom aan oververhitte telefoontjes bij vakbond NU'91. Dit jaar komen er meer klachten over de hitte binnen dan ooit.
Lees verder

Verpleegkundig specialisten definitief bevoegd vanaf september
Vanaf september 2018 worden de tijdelijke zelfstandige bevoegdheden van verpleegkundig specialisten definitief vastgelegd in de wet BIG.
Lees verder

Poortkatheter: zo voorkom je verstopping
Een goed functionerende poortkatheter kan jarenlang blijven zitten. 'Katheterspecialist' Martine Jérôme legt uit hoe je verstopping van de katheter kunt voorkomen.
Lees verder

Toezicht Inspectie zorgt voor betere hygiëne in ziekenhuizen
Ook wordt gewezen op de noodzaak van vernieuwing van het toetsingskader in het toezicht op infectiepreventie, nu de WIP er niet meer is.
Lees verder

Verpleegkundigen slaan vaak pauzes over
Zorgverleners slaan vaak koffie- en rustpauzes over omdat ze het te druk hebben. Toch zijn ze over het algemeen trots op hun werk. Dat blijkt uit onderzoek van het Nivel onder ruim 1500 verpleegkundigen, verzorgenden en praktijkondersteuners huisartsenzorg.
Lees verder

Berispingen en boetes niet meer standaard openbaar
Lichtere tuchtmaatregelen zoals een berisping of geldboete worden voortaan alleen nog openbaar gemaakt als de tuchtrechter dat nodig vindt.
Lees verder

Minder medicatieproblemen na ontslag door betere samenwerking
Patiënten ervaren minder medicatieproblemen na hun ziekenhuisopname wanneer zorgverleners uit de eerste en tweede lijn beter samenwerken rondom het ontslag. Onderzoekers stelden een draaiboek samen.
Lees verder