De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

dinsdag 24 juli 2018

Medewerkers HMC showen nieuwe uniformen

ZORGVISIE
Medewerkers HMC showen nieuwe uniformen
Personeel van het Haaglanden Medisch Centrum loopt modeshow met nieuwe bedrijfskleding.
Lees verder

Ziekenhuizen willen ander toezicht op infectiepreventie
Infectiepreventie in de ziekenhuizen heeft dankzij de formele aanpak van IGJ de afgelopen vijf jaar meer prioriteit gekregen. Het wordt nu tijd voor meer eigen verantwoordelijkheid. Dat staat in een rapport dat Nivel in opdracht van IGJ opstelde.
Lees verder

Groei medische beeldsystemen bij Philips
De omzet van healthtech concern Philips blijft vlak. Alleen de divisie die zich richt op mri- en ct-scanners groeit sterk.
Lees verder

Kraamverzorgenden krijgen loonsverhoging
De 9.000 kraamverzorgenden in Nederland krijgen in totaal een loonsverhoging van 5,75 procent. Dat meldt de FNV.
Lees verder

Groningse ziekenhuizen vragen hulp gemeente rookvrij te worden
Martini Ziekenhuis vraagt de gemeente Groningen om een wijziging van de Algemene plaatselijke verordening om zo het hele gebied rond het ziekenhuis, inclusief publieke ruimte, rookvrij te krijgen. Ook het UMCG grijpt deze kans om rookvrij te worden.
Lees verder

Groei ongecontracteerde ggz stagneert
De gemiddelde groei van de ongecontracteerde ggz is het afgelopen jaar niet toegenomen. Zorgverzekeraars melden percentages tussen de 3,7 en 8 procent ongecontracteerde ggz-zorg, gemiddeld is dat 5,7 procent. Dat blijkt uit inventarisatie van Zorgvisie onder de grootste vier zorgverzekeraars. Tussen 2011 en 2016 steeg het aandeel ongecontracteerde ggz naar 6 procent.
Lees verder

Slimme beker meet vochtinname
Een nieuwe slimme beker kan vochtinname meten. De uitvinding moet ervoor zorgen dat de vochtlijsten verdwijnen en vochtinname een gouden in plaats van bronzen standaard wordt.
Lees verder

Nijmeegse ziekenhuizen wisselen beelden digitaal uit
Het Radboudumc en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis zijn sinds deze maand door middel van het zogeheten XDS-netwerk aan elkaar verbonden. Dankzij dit netwerk kunnen de Nijmeegse ziekenhuizen nu elektronische patiƫntendossiers en beeldopslagsystemen met elkaar uitwisselen.
Lees verder