De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

dinsdag 24 juli 2018

LUMC: Geneeskunde- en hotelschoolstudenten gaan gastvrijheid in ziekenhuizen onderzoeken

Geneeskunde- en hotelschoolstudenten gaan gastvrijheid in ziekenhuizen onderzoeken
Het Universitair Kanker Centrum Leiden|Den Haag (UKC) en Hotelschool The Hague gaan samenwerken: geneeskundestudenten en hotelschoolstudenten zullen samen in HMC Antoniushove onderzoek doen naar gastvrijheid in relatie tot ziekenhuiszorg.
Lees verder

Wetenschappers ontdekken waarom nieuwe behandeling borst- en eierstokkanker niet altijd werkt
Niet alle borst- en eierstokkankerpatiënten reageren goed op behandeling met de relatief nieuwe PARP-remmers. Wetenschappers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) ontdekten, samen met collega's van onder andere het Lunenfeld-Tanenbaum Research Institute in Toronto en het Nederlands Kanker Instituut in Amsterdam, hoe dit komt. Ze beschrijven hun bevindingen in het wetenschappelijke toptijdschrift Nature.
Lees verder

LUMC telefonisch weer bereikbaar
Het LUMC was donderdagavond 19 juli telefonisch niet goed bereikbaar door een technische storing. De problemen zijn inmiddels opgelost.
Lees verder

Patiënten kunnen 24/7 hun medicijnen ophalen in het LUMC
Je medicijnen ophalen wanneer je maar wilt? Het kan sinds kort in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). De Poli Apotheek LUMC heeft namelijk een nieuw kluisjessysteem, waardoor patiënten op een geschikt moment hun voorgeschreven medicatie kunnen ophalen.
Lees verder

Succesvolle derde summer course Population Health Management op LUMC-Campus Den Haag
Onderzoekers, beleidsmakers en professionals werkzaam in de gezondheidszorg maakten van 2 tot 6 juli kennis met de beginselen van Population Health Management (PHM). Dit deden ze tijdens de derde summer course PHM van de LUMC-Campus Den Haag. Hieronder leest u wat de deelnemers hebben geleerd.
Lees verder