De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 26 juli 2018

IGJ: Toezicht op infectiepreventie vergoot prioriteit

Toezicht op infectiepreventie vergoot prioriteit
De manier waarop er door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd toezicht wordt gehouden op infectiepreventie heeft dat onderwerp een grotere prioriteit gegeven in ziekenhuizen. Dat blijkt uit een Nivel-onderzoek uitgevoerd in opdracht van de inspectie. De inspectie heeft het Nivel-rapport positief ontvangen.
Lees verder

Hitteplan actief: extra maatregelen IGJ
Vanaf maandag 23 juli is het Nationaal Hitteplan actief in heel Nederland. Dit plan moet gezondheidsproblemen bij kwetsbare groepen (zoals ouderen en bewoners van gehandicaptenzorginstellingen en ggz-instellingen) tijdens hittegolven beperken. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) neemt extra maatregelen in het toezicht op zorginstellingen wanneer er een hittegolf is.
Lees verder

Verbetermaatregelen FPA Utrecht in gang gezet
Inspecties: nog te vroeg voor zichtbare effecten De forensisch psychiatrische afdeling (FPA) Utrecht - voorheen FPA Roosenburg - heeft de maatregelen uit het verbeterprogramma in gang gezet. De kliniek en haar medewerkers zijn met grote inzet en motivatie aan de slag gegaan om de plannen uit te voeren. Het is na vier maanden evenwel te vroeg om echte resultaten te zien en conclusies te kunnen trekken over de effectiviteit. Dat constateren de Inspectie Justitie en Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd i.o. Het verbeterplan is opgesteld nadat patiƫnt Michael P. werd opgepakt als verdachte van de moord op Anne Faber. Hij is inmiddels door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 jaar en tbs
Lees verder