De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 25 juli 2018

Hittegolf leidt tot extra toezicht IGJ

ZORGVISIE
Hittegolf leidt tot extra toezicht IGJ
Vandaag laat de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) weten extra toezicht te houden op het naleven van het hitteplan door zorginstellingen.
Lees verder

KwadrantGroep lijdt 13,3 miljoen euro verlies
De KwadrantGroep in Friesland schrijft over het afgelopen jaar een negatief resultaat van 13,3 miljoen euro op een omzet van 204,6 miljoen euro.
Lees verder

Tuchtcollege berispt arts voor euthanasie ernstig demente vrouw
De arts die euthanasie uitvoerde op een demente wilsonbekwame vrouw heeft een berisping gekregen. Het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg bestempelt de euthanasie als deels onzorgvuldig.
Lees verder

Nieuw beeldroutingsysteem voor Franciscus Gasthuis & Vlietland
Achttien operatiekamers van het Franciscus Gasthuis & Vlietland worden de komende twee jaar gefaseerd uitgerust van het NUCLeUS beeldroutingsysteem van Sony. De operatiekamers zijn verdeeld over locatie Gasthuis in Rotterdam en Locatie Vlietland in Schiedam. AVEX is de leverancier en integrator van dit systeem.
Lees verder

Nivel: 'helft van zorgverleners denkt pensioen niet te halen'
De aantrekkelijkheid van het werken in de zorg staat onder druk. Om het vak aanlokkelijk te houden zou er meer personeel, meer gelijkwaardigheid en waardering moeten zijn. Dit blijkt uit onderzoek van het Nivel onder deelnemers aan het Panel Verpleging & Verzorging.
Lees verder

Zilveren Kruis en Menzis pakken regie in Drenthe en Groningen
Zorgverzekeraars Zilveren Kruis en Menzis zien dat individuele zorginstellingen in Drenthe en Groningen er niet in slagen over hun eigen belangen en grenzen heen te kijken bij het oplossen van het nijpende arbeidsmarktvraagstuk in hun regio. Daarom nemen ze de regie over en beloven ze in het najaar met een samenhangend toekomstplan te komen.
Lees verder

RIVM: Automobilisten vaker overgewicht dan treinreizigers
Treinreizigers zijn over het algemeen fysiek actiever en hebben minder overgewicht dan automobilisten. Tevens lopen treinreizigers meer kans op een infectie en ervaren autoreizigers meer stress. Dat blijkt uit een onderzoek van het RIVM.
Lees verder

Wlz gaat open voor patiƫnt uit psychiatrie
Patiƫnten met een psychische stoornis die langdurig, 24-uur per dag, zorg nodig hebben vallen nu tussen wal en schip. Vanaf 2021 krijgen zij toegang tot de Wlz. Staatssecretaris Blokhuis repareert de wetgeving.
Lees verder