De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

dinsdag 24 juli 2018

GGZ verwacht teveel van de huisarts en de POH-GGZ

 
GGZ verwacht teveel van de huisarts en de POH-GGZ
De LHV vindt het goed om te zien dat de Inspectie aandacht besteedt aan de zorg voor mensen met chronische psychische aandoeningen. Als huisartsen delen we de zorgen van de Inspectie: we merken dat er te weinig ambulante ggz voor deze groep kwetsbare mensen beschikbaar is. Er zijn te hoge verwachtingen over de rol die de huisarts en de POH-GGZ kunnen spelen in de zorg voor patiënten met chronische psychische aandoeningen.
Lees verder

Noordwest vindt overstap naar nieuw epd geslaagd
De overstap naar een nieuw elektronisch patiëntendossier (epd) is volgens de Noordwest Ziekenhuisgroep goed verlopen. Noordwest, met locaties in Alkmaar en Den Helder, werkt voortaan met het systeem HiX van Chipsoft. Daarmee heeft het ziekenhuis afscheid genomen van het epd van leverancier Nexus Nederland (voorheen McKesson Nederland). Noordwest Ziekenhuisgroep koos eind 2016 voor HiX van Chipsoft. In 2017 is het epd ingericht; de laatste maanden stonden in het teken van testen.
Lees verder

Kwart zorgkosten naar 1 procent verzekerden
Van alle verzekerden tegen zorgkosten is 1 procent (174.000 personen) verantwoordelijk voor een kwart van het totale bedrag dat er jaarlijks aan wordt gespendeerd. Dat zegt Vektis, dat gegevens over 2016 analyseerde. Genoemde groep maakte gemiddeld bijna 61.000 euro per persoon op: 58 procent daarvan ging op aan het ziekenhuis, 12 procent aan de zorg voor de geestelijke gezondheid en 11 procent aan verpleging.Er waren in deze groep ook patiënten die gemiddeld 700.
Lees verder