De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 25 juli 2018

Gerommel met vaccins in China

Gerommel met vaccins in China
De grootste vaccinproducent van China wordt ervan verdacht inspectie- en productierapporten te hebben vervalst.
Lees verder

Dokter als dominee
Het is welhaast een cliché dat de dokter de plaats van de priester, de dominee, de geestelijk begeleider zou hebben ingenomen. Wat doen of deden die drie? Idealiter vertegenwoordigden zij het besef dat de mens in een of andere weldadige orde is opgenomen. Een orde die alles overstijgt, die zelfs de dood een plaats weet te wijzen.
Lees verder

Huisarts in korte broek: kan dat?
Het is de klassieke werkvloervraag in de zomermaanden: mogen korte broeken, teenslippers, mouwloze hemden? Niels Rossen, huisarts te Venray, houdt met een Twitterpoll de gemoederen hierover bezig.
Lees verder

No pain, no game
Bloed is niet goed, jeuk is niet leuk en pijn is niet fijn. Het is mooi dat we de beschikking hebben over verschillende vormen van pijnstilling. Maar laten we ons niet te snel verleiden tot het voorschrijven van 'verlegenheidpijnstilling'?
Lees verder

Ebola-uitbraak Congo voorbij
De uitbraak van ebola in Congo is voorbij. De Congolese minister van Volksgezondheid en de Wereldgezondheidsorganisatie WHO hebben dat vandaag bekendgemaakt in de hoofdstad Kinshasa.
Lees verder

U=U
Amsterdam is na 26 jaar voor de tweede keer gastheer van de Internationale Aidsconferentie. Wat is er machtig veel veranderd sinds die eerste keer. Toen was de ziekte een doodvonnis, nu niet meer. Door mijn leven lopen hiv en aids als een rode draad. Oude pijn komt weer boven. Hoop gloort.
Lees verder

Meer Nederlanders tevreden, maar niet over eigen gezondheid
In 2017 oordeelden meer Nederlanders positief over hun persoonlijke situatie dan in 2013, maar niet over hun gezondheid. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS naar persoonlijk welzijn.
Lees verder

Eritrese zwangeren hebben extra hulp nodig
Zwangere vrouwen van Eritrese afkomst hebben extra ondersteuning nodig in Nederland. Deze conclusie valt te trekken uit een rapport van expertisecentrum Pharos over deze kwetsbare groep. Hiervoor is gesproken met twaalf Eritrese vrouwen en achttien mannen, en met zorgverleners en vrijwilligers.
Lees verder

Geparkeerde meningen
Dat iedereen over alles plompverloren zijn of haar mening geeft, vind ik uitermate storend. Dat komt natuurlijk omdat mijn eigen ideeën altijd beter zijn. En ik ken genoeg artsen die dat ook vinden. Tenminste, dat hún ideeën beter zijn. 'En doorgaans ís dat ook zo!', wordt er vaak achteraan gezegd.
Lees verder

Toxisch telefoontje
Uiteenlopende zaken als reisinformatie, drugs, elkaars huis (Airbnb) en elkaars ziel (Facebook, Snapchat) zijn door de mobiele telefoon en social media veel bereikbaarder geworden.
Lees verder