De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

dinsdag 12 juni 2018

Ziekenhuis niet verantwoordelijk voor informatie zorgverzekering

 
Ziekenhuis niet verantwoordelijk voor informatie zorgverzekering
Zorgverzekeraars zijn verantwoordelijk voor de voorlichting over de kosten van medische behandelingen en niet de zorgaanbieder. Dat heeft de rechtbank bepaald in een zaak tegen Zilveren Kruis.
Lees verder

Minder mensen in langdurige zorg
Minder mensen maken gebruik van de Wet langdurige zorg. De kosten per persoon stijgen wel.
Lees verder

ZN vreest chaos na wijzigen Wmg
Het ministerie van VWS wil de prestaties en de tarieven in de zorg vrijgeven. Zorgverzekeraars waarschuwen dat de beoogde wijziging van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg) zal leiden tot chaotische situaties. 'Deregulering is onverantwoord.'
Lees verder

V&VN: Richtlijn reinigen smartphone is noodzaak
Verpleegkundigen en verzorgenden werken over het algemeen zeer hygiënisch, maar de smartphone blijkt een onverwacht grote bron van bacteriën. Beroepsvereniging V&VN pleit daarom voor een richtlijn.
Lees verder

Anser Prostaatnetwerk wilde landelijk dekkende samenwerking
Partijen uit de twee grootste prostaatnetwerken van Nederland zijn met elkaar in gesprek geweest om één netwerk te vormen. Volgens uroloog Chris Bangma van het Anser Prostaatnetwerk zijn er nu meerdere expertisecentra omdat niet alle ziekenhuizen bereid zijn 'hun eigen grondgebied op te geven'.
Lees verder

Nij Smellinghe: dubbele controle zware pijnstillers met hulp medische technologie
Nij Smellinghe claimt als eerste ziekenhuis in Nederland orale opiaten bij patiënten dubbel te controleren met het medicatieveiligheidssysteem MedEye. Verpleegkundigen kunnen hierdoor sneller en veiliger werken.
Lees verder

Nieuw succes voor Apple: autisme-app voor kinderen blijkt te werken
Een iPhone-app die jonge kinderen screent op tekenen van autisme blijkt te werken. Onderzoek van het Amerikaanse Duke Center for Autism and Brain Development wijst dit uit. Techbedrijf Apple kan op deze manier zijn positie op de e-healthmarkt opnieuw verder verstevigen.
Lees verder

Ja ik wil
De mate waarin een medewerker zich verbonden voelt met zijn werk bepaalt voor een belangrijk deel zijn productiviteit. Studies bevestigen dat steeds weer. De medewerker die bevlogen en met een gevoel van verbondenheid zijn werk doet, presteert aanzienlijk beter en schept meer toegevoegde waarde voor zijn organisatie. Heel verrassend is dat natuurlijk niet. Maar verrassend, […]
Lees verder