De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 27 juni 2018

UAF zoekt stages en mentoren voor vluchtelingen-artsen

UAF zoekt stages en mentoren voor vluchtelingen-artsen
Te veel vluchtelingen die recentelijk naar Nederland zijn gekomen, krijgen geen mogelijkheden om hun eigen toekomst vorm te geven. Dat stelt Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, die voor gevluchte artsen en geneeskundestudenten op zoek is naar stages, ervaringsplaatsen en mentoren.
Lees verder

Ajax erkent fouten in medische behandeling Nouri
Ajax erkent dat Abdelhak Nouri vorig jaar geen adequate medische hulp heeft gekregen toen hij werd getroffen door hartfalen tijdens de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. De club neemt de volledige aansprakelijkheid op zich.
Lees verder

Chinese webshop springt bij na miskoop chirurg
Chirurg Harm Rutten van het Eindhovense Catharina Ziekenhuis dacht via de Chinese webshop Alibaba een handige camera te hebben gekocht die hij wilde inzetten op de ok. Maar toen het apparaat niet deed wat Rutten ervan verwachtte, stuurde Alibaba een werknemer langs in Eindhoven met een nieuw camerasysteem, meldt Omroep Brabant.
Lees verder

Beethovens beroepsziekte (1)
De officiële definitie van een beroepsziekte luidt: een ziekte die voor meer dan 50 procent door werk of werkomstandigheden wordt veroorzaakt. Een etiologische definitie. Die oorzaak te weten is belangrijk voor de preventie.
Lees verder

Gezondheidsraad oppert flexibele pensioenleeftijd
Flexibele pensionering, die rekening houdt met gezondheidsverschillen tussen laag- en hoogopgeleide werknemers, kan passen bij de wens om werknemers langer door te laten werken. Dat stelt de Gezondheidsraad in een advies over langer doorwerken.
Lees verder

Huisarts verbouwt kerk tot praktijk
De kerk, een provinciaal monument, wordt verbouwd zodat de huisarts er zijn praktijkruimte kan inrichten. Een naastgelegen pand wordt dan de apotheek, zo is de bedoeling.
Lees verder

Inspectie uit zorgen over staat ambulante ggz
Huisartsen en ggz-aanbieders moeten meer en beter informatie uitwisselen over ggz-patiënten die thuis zorg krijgen. Dat is een van de kritiekpunten van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) op de ggz voor ambulante patiënten.
Lees verder

Eerste Kamer stemt in met boerkaverbod
De Eerste Kamer heeft vandaag voor een gedeeltelijk verbod op gezichtsbedekkende kleding gestemd. Alleen de fracties van de PvdA, GroenLinks, D66 en SP stemden tegen.
Lees verder

Miljoen voor preventie en sport op Cariben
Het kabinet gaat structureel geld uittrekken om roken, problematisch alcoholgebruik en overgewicht in Caribisch Nederland aan te pakken, en sport te bevorderen. Vanaf volgend jaar gaat het jaarlijks om 1 miljoen euro.
Lees verder

Beethovens beroepsziekte (2)
We gaan nu inzoomen op de consequenties van Beethovens progressieve doofheid. In deze blog gebruik ik een consequentiële definitie voor 'beroepsziekte'. Een beroepsziekte is een ziekte met serieuze, soms zelfs fatale gevolgen voor de uitoefening van het beroep.
Lees verder