De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

dinsdag 12 juni 2018

PW: Preuts

Preuts
De wegen van Facebook zijn ondoorgrondelijk. Dagelijks wordt een schrikbarende hoeveelheid klinkklare nonsens gepost door miljoenen gebruikers wereldwijd. Zonder dat er een haan naar kraait. Zeker geen Facebook-haan.
Lees verder

Aantal zelfstandige apotheken in formuleverband groeit weer
Per januari van dit jaar zijn in Nederland 1989 openbare apotheken gevestigd. Het aantal BENU-apotheken nam in 2017 verder af. Dit waren de nawee├źn van de overname van Mediq door Brocacef, waarbij 89 apotheken moesten worden afgestoten. Het aantal apotheken in formuleverband is vorig jaar toegenomen. Dit meldt de SFK in het Pharmaceutisch Weekblad.
Lees verder

Ziekenhuisapotheker
Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, dat op weg is naar nieuwbouw, is geworteld in de Achterhoekse samenleving en kent een aangename werksfeer met betrokken medewerkers. Het beschikt over 348 bedden en heeft ongeveer 1600 vaste medewerkers in dienst. Er zijn circa 120 medisch specialisten werkzaam, waarbij vrijwel alle specialismen vertegenwoordigd zijn. Het Slingeland Ziekenhuis is een opleidingsziekenhuis.
Lees verder

CBG introduceert envelop met witte hand
Naast de oranje hand envelop (OHE), voor bijzonder belangrijke of urgente Direct Health Care Professional Communications (DHPC's), introduceert het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) de witte hand envelop (WHE).
Lees verder