vrijdag 22 juni 2018

PW: Digitale toedienlijst versterkt positie apotheker in de wijk

Digitale toedienlijst versterkt positie apotheker in de wijk
Thuiszorgorganisaties stoppen steeds vaker met papieren toedienlijsten en stappen over op digitale toedienregistratiesystemen. Om een wirwar aan tools te voorkomen, proberen apothekers samen met de thuiszorg één systeem te kiezen. Apothekers in Amsterdam zijn daarin bijna geslaagd: één app voor alle apotheken en thuiszorgaanbieders in de regio.
Lees verder

Computermodel voorspelt werkingsduur geneesmiddel
Computermodellen kunnen worden gebruikt om de effecten van één specifiek geneesmiddel te voorspellen, maar ook om meer algemene inzichten op te doen over geneesmiddeleigenschappen en hun invloed op de werking van die middelen. Dit blijkt uit onderzoek van Wilbert de Witte, die promoveerde op de analyse van het belang van dissociatiesnelheid.
Lees verder

Bruggen slaan
Een symbiose van farmaceutische en geneeskundige kennis vind je terug in de persoon van Farida Kadir, opgeleid als apotheker en huisarts. "Een apotheker met een goede onderbouwing voor zijn keuze is goud waard."
Lees verder

KNMP stelt e-learning over laaggeletterdheid beschikbaar via CME-Online
De KNMP stelt in samenwerking met het online nascholingsinstituut CME-Online de e-learning 'Bevorderen van juist medicijngebruik onder laag­geletterden' beschikbaar. De ruim 13.000 CME-Online-geabonneerde apothekersassistenten kunnen zo gebruikmaken van de e-learning. De cursus is met 1 punt geaccrediteerd.
Lees verder