De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

maandag 11 juni 2018

Nieuwe kamerstukken van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Kamerbrief over hoofdlijnenakkoord wijkverpleging
Minister De Jonge (VWS) stuurt de Tweede Kamer het hoofdlijnenakkoord wijkverpleging 2019-2022.
Lees verder

Kamerbrief over evaluatie pilot ervaringsdeskundigen
Minister De Jonge (VWS) stuurt de Tweede Kamer het rapport van het onderzoeksinstituut Erasmus School of Health Policy and Management (ESHPM) over de pilot van de Inspectie gezondheidszorg en Jeugd in oprichting met ervaringsdeskundigen bij toezicht in de ouderenzorg.
Lees verder

Aanbiedingsbrief bij de 'Staat van Voedselveiligheid'
Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) stuurt de 'Staat van Voedselveiligheid' van de NVWA naar de Tweede Kamer. De eerste Staat van voedselveiligheid geeft een blik op de voedselveiligheid in Nederland vanuit het perspectief van de toezichthouder.
Lees verder

Aanbiedingsbrief en reactie IGJ-rapport Infectiepreventie, een kwestie van gedrag en lange adem
Minister Bruins voor Medische Zorg en Sport biedt de Kamer het rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) 'Infectiepreventie, een kwestie van gedrag en een lange adem' en hij geeft zijn reactie erop.
Lees verder

Kamerbrief met afschrift van brief aan zevenjarige R. over het verbieden van sigaretten
Staatssecretaris Blokhuis (VWS) stuurt de Kamer een brief met het afschrift van zijn brief aan de zevenjarige R. over het verbieden van sigaretten.
Lees verder

Kamerbrief over verslag reis Bonaire, Aruba, Curaçao en Colombia
Staatssecretaris Blokhuis (VWS) biedt de Tweede Kamer zijn reisverslag aan over het werkbezoek aan Bonaire, Aruba, Curaçao en Colombia. De Eerste Kamer heeft eenzelfde brief ontvangen.
Lees verder

Kamerbrief over fusie laboratoria
Minister Schouten (LNV) informeert de Tweede Kamer over het besluit tot samenvoeging van het Laboratorium voor Voeder- en Voedselveiligheid van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) met het RIKILT van Wageningen Research.
Lees verder

Kamerbrief over uitloop programma NVWA 2020 en motie over KDS en COKZ
Minister Schouten (LNV) meldt de Tweede Kamer dat het programma NVWA 2020 uitloopt. Ook reageert zij op de motie van het Kamerlid Geurts c.s. over de Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector (KDS) en het Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel (COKZ).
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over voorgenomen sluiting dienstapotheek Hoeksche Waard
Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) beantwoordt vragen van het Kamerlid Van den Berg-Jansen (CDA) over de voorgenomen sluiting van de dienstapotheek in de Hoeksche Waard.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over het artikel 'Kweekvlees is er! Maar we mogen het niet proeven'
Antwoorden van minister Bruins (VWS) op vragen van het Kamerlid De Groot (D66) over het artikel 'Kweekvlees is er! Maar we mogen het niet proeven'.
Lees verder