De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 13 juni 2018

Meerdere bewegingskwartiertjes per dag zetten kleuters meest in beweging

Meerdere bewegingskwartiertjes per dag zetten kleuters meest in beweging
Kleuters zijn actiever doorheen de dag als hun dagplanning bestaat uit meerdere bewegingskwartiertjes van vrij spel, in plaats van één groot beweegblok. Dat blijkt uit Australisch onderzoek, zo meldt het Vlaams Instituut Gezond Leven.
Lees verder

Het is weer om te zweten: zo voorkom je okselvijvers
Snel last van okselvijvers op een hete zomerdag? Dankzij deze eenvoudige tips van Linda Temmerman, diensthoofd dermatologie in het AZ Maria Middelares in Gent, kan je het probleem makkelijk voorkomen.
Lees verder

Anorgasmie: waarom komt u niet of moeilijk klaar?
Moeilijk of helemaal niet kunnen klaarkomen, met een moeilijk woord anorgasmie, kan voor uzelf of uw partner een probleem zijn. Toch hoeft dat niet, want ook zonder orgasme kan vrijen heel bevredigend zijn.
Lees verder

Waarom lageropgeleiden vaker aan kanker overlijden dan hogeropgeleiden
Eén op de drie mensen krijgen kanker. Het risico om aan die ziekte te overlijden is echter groter voor laag- dan hoogopgeleiden. Hoe kan dat? In een uitgebreid artikel op de wetenschappelijke website NEMO Kennislink zoekt Marloes van Amerom een antwoord op die vraag.
Lees verder

Ook verhitte tabak bevat schadelijke stoffen
Het verhitten van tabak is een nieuwe manier om tabak te gebruiken. De tabaksstick die verhit wordt met de iQOS, een apparaat dat lijkt op een e-sigaret, is hier een voorbeeld van.
Lees verder