De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

zaterdag 23 juni 2018

Jeroen Bosch Ziekenhuis: Uniek pakket maatregelen tegen schadelijke effecten nachtdienst

Uniek pakket maatregelen tegen schadelijke effecten nachtdienst

Mensen die in de nachtdienst werken, hebben meer kans op hart- en vaatziekten, diabetes en slaapstoornissen. Een rapport van de gezondheidsraad aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakte daar in oktober 2017 melding van. De Intensive Care (IC) heeft om die reden een uniek pakket aan maatregelen geïntroduceerd om de schadelijke effecten van de nachtdienst tegen te gaan. Er zijn op de afdeling onder meer oranje en blauwe brillen, gezonde voeding en een energypod voor powernaps gekomen. En wat blijkt? Verpleegkundigen voelen zich fitter.

Lees verder

Zelf astma 'managen' met behulp van Luchtbrug

Hoesten, benauwdheid en een piepende ademhaling. Astma is een vervelende aandoening aan de luchtwegen. Zeker voor kinderen, omdat het kan leiden tot ziekte en schoolverzuim. Om kinderen van 6 tot 18 jaar te helpen om hun astma zelf te 'managen', hebben de kinderartsen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis zich aangesloten bij Luchtbrug. Met deze online tool krijgen jonge patiënten direct inzicht in hun persoonlijk zorgplan en hoeven ze minder vaak naar het ziekenhuis. Door gebruik van de app 'Astmaatje' kunnen jongeren vanaf 12 jaar op elk moment handige tips opvragen en contact zoeken met hun behandelaars.

Lees verder

Zomertip van de dermatologen
Vandaag is het 21 juni. Dat betekent dat de zomer is begonnen! Het team Dermatologie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis geeft u graag de volgende zomerse tip: "Geniet van het mooie weer maar bescherm uw huid goed tegen de zon! Gebruik altijd een zonnebrandcrème van minimaal factor 30 en vermijd de zon tussen 12.00 uur en 15.00 uur." Kijk voor meer informatie over verstandig zonnen op de website van KWF Kankerbestrijding.

 

Lees verder

Fotomodellen gezocht!

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis zoekt fotomodellen voor een nieuwe serie foto's van het ziekenhuis. We zoeken natuurlijk geen 'echte' fotomodellen. Man of vrouw, jong of oud, iedereen die het leuk vindt om te poseren op foto's kan meedoen.

Lees verder

Overname Zanob door Jeroen Bosch Ziekenhuis een feit

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis had al enige tijd de wens Zanob (Ziekenhuisapotheek Noordoost Brabant) over te nemen. De Autoriteit Consument & Markt gaf toestemming voor de overname die vorige maand een feit is geworden.

Lees verder