De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

vrijdag 22 juni 2018

Is kokosolie gezonder dan andere olie?

Is kokosolie gezonder dan andere olie?
Kokosolie zou het ideale vet zijn om te bakken, en ook allerlei gezondheidsvoordelen hebben. Tenminste als we de vele websites uit alternatieve voedingshoek en een aantal zelfverklaarde voedingsgoeroes mogen geloven. Daarvoor bestaat echter weinig of geen bewijs. Integendeel zelfs, kokosolie is helemaal niet zo gezond.
Lees verder

Waarom is seks minder leuk voor vrouwen dan voor mannen?
Zo'n 95% van de mannen komt altijd klaar tijdens het vrijen met een partner, voor vrouwen is dat 30 tot 50%. Tenzij een vrouw het met een vrouw doet, dan ligt het percentage ineens op 80%.
Lees verder

Hartfalen
Met de term hartfalen omschrijft men die situatie waarbij het hart niet meer in staat is voldoende bloed rond te pompen om aan de behoefte van het lichaam te voldoen. Het hart faalt dus in zijn pompfunctie.
Lees verder

Zijn zakjes voorgesneden sla ongezonder dan verse sla?
Voorgesneden selder, prei, broccoli, soep- en wokgroenten, sla, paprika's enzovoorts zijn steeds populairder. Zijn die zakjes even goed en even gezond als verse groenten die u zelf snijdt?
Lees verder

Hiv-preventie is meer dan alleen condooms
Het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid Sensoa startte een campagne over PrEP (pre-exposure profylaxis of profylaxe vóór blootstelling) voor HIV-preventie.
Lees verder