De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

dinsdag 12 juni 2018

Gehandicaptenzorg: Evenwichtsdans met Elisabeth*

Evenwichtsdans met Elisabeth*
Elisabeth heeft een lichte verstandelijke beperking, en een gehechtheidsstoornis. Haar leven was totaal vastgelopen. Orthopedagoog Caroline Rosseel beschrijft wat er veranderde, Elisabeth zelf geeft er haar commentaar op. Casus van Centrum voor Consultatie & Expertise.
Lees verder

Hechtingsproblemen signaleren bij mensen met een verstandelijke beperking
Hechtingsproblemen zie je veel terug in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Wanneer ben je veilig of onveilig gehecht? En welke invloed heeft dat op hoe iemand omgaat met relaties, spanning en stress? Coach en trainer Mieke Janssens gaf daarover uitleg op de Klik studiedag van 10 november in Den Bosch.
Lees verder

Siza organiseert eerste festival over werk met beperking
Zorgorganisatie Siza organiseerde op 7 juni samen met ondernemers een festival in Arnhem om te laten zien wat de mogelijkheden zijn voor mensen met een beperking op het gebied van werk. Het is voor het eerst in Nederland dat een festival met een dergelijke opzet werd gehouden. Burgemeester Marcouch van Arnhem opende het festival met de belofte volgend jaar weer van de partij te zijn omdat 'werk,...
Lees verder

Crowdfundactie voor vijf korte films over 'De wereld van Puck'
Met de documentaire 'De wereld van Puck' gaf vader Gert-Jan de Vries een confronterend inkijkje in het reilen en zeilen van zijn gezin, met de ernstig meervoudig beperkte dochter Puck als middelpunt. Nu wil hij een vervolg maken, 'om de zorg voor deze groep weerloze mensen nog veel beter te krijgen'. Gert-Jan is een doneeractie gestart om een vijftal korte films te kunnen bekostigen.
Lees verder

Flinke geldprijs voor beste idee voor regie voor mensen met een verstandelijke beperking
Het CZ Fonds reikt dit jaar opnieuw de CZ Zorgprijs uit, dit keer aan een zorgvernieuwend idee rond het thema 'Leven met een (verstandelijke) beperking: Zelf keuzes maken, maar niet alleen!?' Het beste idee wint 25.000 euro. Als je nog mee wilt doen, is enige haast geboden. Je aanmelding moet namelijk uiterlijk 27 juni binnen zijn.
Lees verder