De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 17 mei 2018

UZ Leuven start met volledige genoomanalyse voor diagnose erfelijke ziekten

UZ Leuven start met volledige genoomanalyse voor diagnose erfelijke ziekten
Vanaf april starten onderzoekers van het centrum menselijke erfelijkheid in UZ Leuven met volledige genoomanalyses bij patiƫnten met zeldzame erfelijke ziektes. Dat is mogelijk door de spectaculaire daling van de kostprijs van een genoomanalyse.
Lees verder

Wereld Hypertensie Dag: Wanneer wordt bloeddrukmeting thuis aangeraden?
Uit onderzoek blijkt dat het thuis meten van de bloeddruk het risico op het krijgen van hart- en vaatziekten beter voorstelt dan een bloeddrukmeting bij de arts of in de kliniek.
Lees verder

Stembandpoliepen en stembandknobbels: hoe ontstaan ze en wat kunt u eraan doen?
Stembandknobbels en -poliepen zijn goedaardige letsels op de stembanden waardoor u hees wordt en uw stem kan veranderen. Ze ontstaan meestal door verkeerd of overmatig gebruik van de stem, vaak in combinatie met (langdurige) irritatie.
Lees verder

Wereldburgerschap: opvoeden is samenspel
De wereld is groot en we maken er allemaal samen deel van uit. Tijdens de Week van de Opvoeding 2018 gaat het over hoe we kinderen helpen opgroeien tot echte wereldburgers: door hen van jongs af aan een stem te geven en hen de?superdiverse kleurrijke wereld mee vorm te laten geven.
Lees verder

Bubble gum pops
Ellen Charlotte Marie is een populaire Vlaamse foodie op Instagram. Ze combineert daar haar 2 passie's: gezond plantaardig koken en kleurrijke fotografie. Uit haar boek "One healthy kitchen" vinden jullie hier het recept Bubble gum pops.
Lees verder