De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

zaterdag 19 mei 2018

Treant: Treant doet eerste darmoperaties met Da Vinci robot

Treant doet eerste darmoperaties met Da Vinci robot
Bij Treant Zorggroep hebben de chirurgen voor het eerst de Da Vinci robot gebruikt bij darmoperaties die tot nu toe meestal met een 'gewone' kijkoperatie werden gedaan. Het ging hier om operaties aan het laatste deel van de dikke darm en het bovenste deel van de endeldarm. Collega's van Urologie en Gynaecologie gingen de chirurgen al voor in het gebruik van deze robot.
Lees verder

Jean-Pierre van Beers nieuwe CFO bij Treant Zorggroep
Met ingang van 14 mei is drs. Jean-Pierre van Beers benoemd tot lid van de raad van bestuur van Treant Zorggroep. Hij neemt de werkzaamheden van Erik Laarhoven over die sinds oktober 2017 interim-bestuurder bij de organisatie was.
Lees verder

Zilveren Kruis vindt medisch specialistische zorg voor kinderen niet van belang
Lees verder

Treant concentreert klinische verloskunde en klinische kindergeneeskunde in Emmen
Vanaf dit najaar concentreert Treant alle klinische verloskundige en klinisch kindergeneeskunde zorg op locatie Scheper in Emmen. Patiënten kunnen nog altijd terecht op locaties Refaja (Stadskanaal) en Bethesda (Hoogeveen) voor poliklinische zorg, dagbehandelingen en voor- en nazorg op de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde.
Lees verder

Bewoners De Horst lachen en huilen samen met Maatje Stip
Het is niet altijd eenvoudig om contact te krijgen met mensen die dementie hebben. Maar het kan wel. miMakker Stip, een kleurrijk maatje, bezoekt wekelijks bewoners met dementie van Treant-locatie De Horst in Emmen om écht contact te maken.
Lees verder

Een bestuurder met buikpijn
Het sluiten van twee afdelingen klinische kindergeneeskunde en klinische verloskunde. Het is het laatste dat je wilt doen als ziekenhuisbestuurder. Maar het kan niet anders: een structureel tekort aan kinderartsen dwingt ons de klinische kindergeneeskunde en klinische verloskunde op één locatie te concentreren . De afgelopen weken waren de moeilijkste uit mijn Treant-bestaan. Ik had er de afgelopen dagen en weken letterlijk buikpijn van.
Lees verder