De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

vrijdag 18 mei 2018

Surf Safe met Child Focus

Surf Safe met Child Focus
Ook dit jaar voert Child Focus in vakantie-oorden campagne voor veilig internet. Kinderen en jongeren kunnen deelnemen door een surf-uitdaging aan te gaan. Jongeren kunnen deze zomer in Brussel, Mechelen en in zeven badsteden hun eerste surfervaring opdoen!
Lees verder

Blaasontsteking? Je kunt er snel vanaf geraken
2 tot 3 procent van de vrouwen heeft minstens één keer per jaar last van een blaasontsteking. Vrouwen worden veel vaker met dit probleem geconfronteerd dan mannen en dat heeft alles te maken met hun anatomie: bij de vrouw is de urinebuis namelijk korter dan bij de man. Gelukkig kan een infectie aan de urinewegen tegenwoordig gemakkelijk voorkomen en/of verzacht worden dankzij veenbessenextract en D-mannose.
Lees verder

Veilig slapen: samen slapen
Is het verstandig om samen te slapen met je baby?
Lees verder

Waarop letten bij aankoop van een elektronische bloeddrukmeter?
Als u zelf uw bloeddruk thuis gaat controleren, is het van belang dat u een goede automatische elektronische bloeddrukmeter aanschaft. Er zijn verschillende bloeddrukmeters te koop. Niet alle bloeddrukmeters geven echter een betrouwbaar resultaat.
Lees verder

Pinda-allergie kan voorkomen worden
Jaarlijks ontwikkelen ongeveer duizend kinderen in Nederland een pinda-allergie. Onderzoek wijst uit dat een pinda-allergie voorkomen kan worden door jong te beginnen met het eten van pinda's.
Lees verder