De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 30 mei 2018

PW: Meldingen schilfering metronidazolgel van Metrosa

Meldingen schilfering metronidazolgel van Metrosa
Na het opbrengen kan de metronidazolgel van het merk Metrosa gaan schilferen. Dat blijkt uit drie meldingen die het Bijwerkingencentrum Lareb afgelopen jaar heeft ontvangen.
Lees verder

Bruins onderzoekt substitueren en medische noodzaak
Over het wisselen van geneesmiddelen en de uitvoering van medische noodzaak gaat minister Bruno Bruins van Medische Zorg in gesprek met voorschrijvers, apothekers en zorgverzekeraars. Dat schrijft hij aan de Tweede Kamer in reactie op het rapport 'Wisselen van medicijnen'.
Lees verder

Fonds van ruim € 100 miljoen voor veelbelovende zorg
Veelbelovende handelingen, medische technologie en geneesmiddelen sneller beschikbaar voor de pati├źnt. Minister Bruno Bruins van Medische Zorg stelt een fonds beschikbaar van € 105 miljoen voor ontwikkelaars van nieuwe zorgidee├źn en voor het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.
Lees verder

CBS: zorguitgaven stijgen met 2,1%
Vorig jaar werd € 97,5 miljard uitgegeven aan zorg, € 2,0 miljard meer dan in 2016. De zorguitgaven namen met 2,1% minder snel toe dan de economie, die groeide met 4,3%. Uitgaven aan geneesmiddelen stegen met 0,4%. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers.
Lees verder